4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Boş evi güvercinler bastı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde sahibi ölünce 4 yıldır boş kalan ev, camların açık olması nedeniyle güvercin yuvasına döndü.

Osmangazi ilçesi Alacamescit Mahallesi'nde, sahibi Vasfi Biçer'in 4 yıl önce vefat etmesinin ardından bakımsız kalan bir daire, güvercin yuvasına döndü. Yaz-kış camların açık kalması dolayısıyla güvercinlerin mesken tuttuğu evi haşere ve böcekler sardı. Apartman sakinlerinin şikayetleri üzerine Osmangazi Belediyesi'ne başvuran muhtar Salim Çavdar, temizlik ekipleriyle birlikte daireye gelerek ilaçlama yaptırdı. Polis ve zabıtalarla birlikte Akın Apartmanı'nda bulunan daireye gelen ekipler, mikrop yuvasına dönen evde güvercinlere rastladı.

Evdeki güvercinler dışarı çıkarıldıktan sonra içerisi haşere ve güvercinlere karşı ilaçlandı. Muhtar Salim Çavdar, "Mahallemizde bulunan Vasfi Biçer'e ait dairenin camları açık kaldığı için burası kuşların yuvası haline geldi. Bu da koku yaptığı için şikayette bulunduk. Savcılığa başvurarak temizletme kararı çıkardık. Yetkili arkadaşlar gelerek evi temizledi. Yalnız eşyaları çıkarmadık. Hiçbir şeye el sürmedik. İçeride tadilat olacak. Tuvaletin bozuk olan lağım gideri yapılacak.

Tadilatın ardından anahtarı yetkili kişilere teslim edeceğiz. Vasfi Biçer'in varisleri varsa onları araştırıyoruz. Varislerini bulmak için araştırmalarımız sürüyor. Oğlunun da öldüğünü söylüyorlar. Şu an kimseyi bulamadık" dedi.
Evin açık olan camları ise kuşların yuva yapmaması için kapatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 13:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?