3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Boşa akan dereden su üretildi

Bursa'da boşa akan dereyi değerlendiren lise öğrencileri, su değirmeninden elektrik üreterek bir çay bahçesini aydınlattı.

Özel Tunçsiper Okulları Bilim-Çevre Kulübü öğrencileri, 'Hem akıyorum hem üretiyorum' projesi çerçevesinde bir su değirmeni yaptı.

Misi köyünde boşa akan derenin üzerine değirmen yaparak elektrik üreten lise öğrencileri, bununla köydeki bir çay bahçesini aydınlattı. Değirmenin, çay bahçesinde kullanılacak 50 adet ampulün enerjisini karşılayacağı belirtildi.

Değişmenin açılışına Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Kaya ile veliler katıldı. Açılışı gerçekleştiren Mustafa Bozbey, "Misi'yi köy olarak değil, mahalle olarak anmak istiyoruz. Misi adını korumamız gerekiyor. Öğrencilerimiz, bu proje sayesinde bilime olan inançlarıyla hayatlarını sürdürecek. Küresel ısınmayı yaşadığımız bugünlerde çok anlamlı ve yararlı bir projedir. Ayrıca doğanın kirlenmemesi yönünde de çok önemli bir proje. Bu tarz projelerin çoğalmasını, çevrenin daha az kirlenmesini istiyoruz" dedi.

Okulların dershane değil, birer öğrenme ortamı olduğunu belirten Özel Tunçsiper Okulları Lise Müdürü Nimet Atabek, "Öğrenilen bilgi esere dönüşürse, ürüne dönüşürse kalıcı olur. Tunçsiper Okulları Bilim ve Çevre Kulübü de böyle yaptı. Öğrendikleri bilgileri bilimsel bir projede kullandılar. Öğrencilerimi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, projede yer alan öğrencilere Vali Yardımcısı Adnan Kayık tarafından belge verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 21:09:35
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 21:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?