4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bosch krize meydan okuyor!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle otomotiv firmaları çalışan sayısını azaltırken, Bosch firmasından işçi çıkarılmasının söz konusu olmadığı öğrenildi.

Avrupa pazarının daralmasıyla siparişlerin azalması üzerine otomotiv firmaları çalışan sayısını azaltmaya başlarken, Bosch'tan işçi çıkarılmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Türk Metal Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Seçkin Kişisel, yılbaşından önce 117 kişinin çıkarıldığını, bunun dışında işçi çıkarmanın söz konusu olmadığını ifade etti.

Her şeye rağmen önlerini göremediklerini belirten Kişisel, "2009 yılı da pek iç açıcı gözükmüyor. En büyük sıkıntıyı ise kısa çalışma ödeneği konusunda yaşıyoruz.
İşveren ile sürekli görüşme halindeyiz. İşveren, çalışılmayan günlerde işçi ücretlerinin yüzde 76'sının ödenmesinde sıkıntı yaşıyor. Bizden sürekli taviz ve esneklik isteniyor. Tabii ki iki tarafı da anlamaya çalışıyoruz ama bu konuda taviz vermemeye çalışıyoruz. İşçi çıkarılması söz konusu değil ama işler kötüye giderse işveren ve işçi ile oturup konuşuruz. Böyle bir durumda herkesin taşın altına eline sokması gerekir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 22:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?