4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Boşnaklar vur patlasın çal oynasın

Bursa'da yaşayan Boşnak göçmenleri, Bursa Boşnak Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği dayanışma gecesinde bir araya gelerek doyasıya eğlendi.

Saloon Princess'te düzenlenen Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin dayanışma gecesine çok sayıda Boşnak göçmen katıldı. Yöresel kıyafetlerin giyildiği gecede Boşnaklar yöresel müzikleri eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali Kul, Mehmet Emin Tutan ve Altan Karapaşaoğlu ile AK Parti, CHP ve MHP'nin belediye başkan adayları, Bosnak Sancak Federasyon Başkanı Fehmi Araslı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Arif Bozdemir'in de katıldığı gecede, Balkan oyunları gesterileri sahnelendi.

Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı Mehmet Başdar, Balkanlarda, Bosna Hersek ve sancaklarda yaşayan Boşnakların asırlardan beri 50 yılda bir çeşitli saldırılara uğradığını, milyonlarca şehit ve gazi verdiğini hatırlattı. Boşnakların zor günlerinde yardımına koşan Türkiye'nin, kendilerini ana sevgisiyle kucakladığını anlatan Başdar, Bosnalıların inançlı, tarih, gelenek ve göreneklerine bağlı, sevgisi kalpten, dostluğu ise gönülden bir millet olduğunu söyledi.

Milletvekili Ali Kul ise Türkiye'nin dünyanın en şerefli milletine sahip olduğunu ifade ederek, "Savaşta bile karşı taraftaki insanlara yardım eden milletiz. Çanakkale Savaşı'nda 20 bin Boşnak kardeşimiz seve seve canlarını verdi. Avustralya'dan gelen Anzaklar yaralandığı zaman bu millet tarafından tedavi edilmiştir. Ama 21. asırda makberin tavana yükselip, mananın tabana indiği dönemde Gazze'de katliam yapan Yahudileri kınıyoruz. İspanya'da zulme uğradıkları zaman Allah'ın lanetlediği bu kavme kapılarını açan yine bu millet olmuştur. Milletimizle iftihar ediyoruz. Üzümünü yediği bağa ücretini asarak giden bir neslin torunlarıyız. Evlatlarımızı bu inanç doğrultusunda yetiştirmeliyiz. İnsanlık öğrettiğimiz devletlerden bugün bu millet medeniyet dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Bosna ile Türkler arasında diyalog köprüsünün hiçbir zaman bitmediğini, bu köprünün devam etmesi ve gelenek ile göreneklerin yaşatılmasında derneklerin etkin rolü olduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burcu IP: 85.105.206.xxx Tarih : 19.01.2009 09:04:42

Çok anlamlı konuşmalar yapıldı bizzat dinledim çok mükemmel bir akşamdı bütün boşnak kardeşlerimle doyasıya eğlendikk.