3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Botanik park çocuklarla şenlendi

BOTANİK PARK ÇEVRECİ ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen 'Çevre ve Çocuk Şenliği'ne katılan çocuklar, dans gösterileri, tiyatro oyunu ve atıklardan yapılan elbiselerin sergilendiği defile ile Botanik Park'ı şenlendirdi.

Dünya Çevre Günü'nü bir haftaya yayılan farklı faaliyetlerle kutlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çevre ve Çocuk Şenliği' Botanik Park'ta gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Çevre ve Orman Müdür vekili Talat Müftüoğlu'nun da katıldığı etkinlikte çocukların çevreye bakış açısını yansıdan resimler sergilendi.

Açık havadaki resim sergisini gezerek, şenlik alanına gelen Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada çocuklara çevreyi koruma mesajları verdi. "Bugün bizim yaşamımızı sürdürdüğümüz bu çevre bizden sonraki nesiller tarafından da kullanılacak" diyen Başkan Altepe, çevrenin en önemli emanetlerden biri olduğunu vurguladı. Düzenledikleri atık pil toplama kampanyası ile yaklaşık 7 ton pilin toplandığını ve bu piller içindeki zehirli maddelerin doğaya karışmasının önlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Her atık çöp değil, dünyamız da çöplük değil. Avrupa'da çevreyi kirleten ülkeler 10'larca yıldır şimdi o çevreyi temizlemeye çalışıyor. Bu duruma düşmememiz için çevremizi temiz tutmalıyız. Geri dönüşümü mümkün olan atıklarımızı ayırmalıyız. Çevrenin korunması için her bireyin üzerine görevler düşüyor. Sizlerin çevre konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmesi bizin en önemli hedefimiz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan İl Çevre ve Orman Müdür vekili Talat Müftüoğlu ise çevre ve insan haklarının yüzyılın en önemli evrensel değerleri olduğunu hatırlatarak, dünyada çevre kirliliğinin yüzde 50'sinin son 40 yılda meydana geldiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından şenliğe katılan ilköğretim ve anaokulu öğrencileri halk oyunları, dans gösterisi ve atıklardan yaptıkları elbiselerin sergilendiği bir defile yaptı. Çevre mesajlarının verildiği tiyatro gösterisi de büyük ilgi gördü.

BOTANİK PARK ÇEVRECİ ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ
BOTANİK PARK ÇEVRECİ ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 18:09:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?