6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

BOTAŞ camiyi bile ipotek ettirdi

BOTAŞ, OSB'YE CAMİYİ BİLE İPOTEK ETTİRDİ

Bursa'da BOTAŞ'ın talep ettiği doğalgaz taşıma farkı ücreti, organize sanayi bölgelerini mağdur etti. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, borcunu 36 ay taksite yaymak için cami ve arıtma tesisini teminat olarak gösterdi. DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan, borcun ortadan kaldırılması için gerekirse AİHM'ye bile gideceklerini söyledi.

BOTAŞ, Ekim 2004-Aralık 2006 arasında organize sanayi bölgelerine doğalgaz taşıma bedeli farkı çıkardı. İstenen farkın tutarı 54 milyon TL'yi bulurken, bu borç ödenmeyince BOTAŞ, BTSO OSB ile Demirtaş OSB'nin banka hesaplarına el koydu. BTSO OSB yönetimi, borcun 36 ay vade ile ödenmesi taahhüdünde bulunarak banka blokajını kaldırırken, Demirtaş OSB de aynı yola başvurdu. BOTAŞ'tan blokajın kaldırılması için borcun 36 ay taksitlendirmesini isteyen DOSAB yetkililerinden taksitlendirme için 25 milyon liralık teminat talep edildi.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan, teminat olarak gösterilenler arasında cami ve arıtma tesisinin de bulunduğunu belirterek, "Biz de Demirtaş OSB'ye ait varlıklarımızı, arıtma tesisimizi, camimizi, başka neyimiz varsa teminat olarak gösterdik. Şimdi bölgemize gelip teminat gösterdiğimiz bu varlıkların değerini hesaplayacaklar. Eğer talebimiz kabul edilirse ayda 700 bin lira taksit ödeyeceğiz. Oysa bizim aylık gelirimiz 500 bin lira. Bu borcu ödeyemeyiz. Ama kilitlendik. Yapacak bir şey yok. Bölgemizdeki firmalardan bu parayı tahsil etmeye kalksak sanayi kilitlenir. OSB'lere böyle bir fark çıkarılması karşısında yargıya gittik. Haklı olduğumuza inanıyoruz. İşin peşini bırakmayacağız. Eğer bu borç ortadan kalkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gideriz" dedi.

Caminin teminat olarak gösterilmesi bazı vatandaşları memnun etmedi. Yıllardır ibadet için DOSAB Camii'ne gittiklerini belirten vatandaşlar, BOTAŞ'ın uyguladığı doğalgaz farkı ücretine düzenleme yapmasını istedi.

BOTAŞ, OSB'YE CAMİYİ BİLE İPOTEK ETTİRDİ
BOTAŞ, OSB'YE CAMİYİ BİLE İPOTEK ETTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 17:33:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bursalı türk IP: 88.245.219.xxx Tarih : 18.06.2010 19:37:50

buna ne denilebilirki..insanda utanma arlanma..Allah korkusu olmazsa hipotek değil içine bile eder...ama unutmasınlar bunlarda buradan geçecek..ama ne yüzle.....