4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Boya depolarında yangın paniği

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde boya ve geri dönüşüm depolarında yangın çıktı.

Bölgenin doğalgaz depolarına yakın olması itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.

Sabah saatlerinde başlayan yangın için çevre il ve ilçelerden takviye ekip çağrılırken, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.30 sıralarında Mustafakemalpaşa Sanayi Bölgesi'ndeki Şahin ve Ahmet A. kardeşlere ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda çıkan yangın, sabah saatlerinde depoya gelen nakliyeciler tarafından fark edildi.

İçinde 5 ayrı kamyonun bulunduğu depoda birden bire büyüyen alevler, yan yana olan boya deposuna da sıçradı. Yaklaşık 50 bin tonun üzerindeki boya hammaddesinin tutuşması itfaiye ekiplerinin işini zorlaştırdı.

Yanan depoların, sanayi bölgesine doğalgaz sağlayan depolara yakın olması itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Yangına müdahale için Susurluk, Yalıntaş, Tatkavaklı ve Bursa'dan takviye ekip istendi. Yaklaşık 10 ayrı itfaiye aracının müdahale ettiği yangın halen söndürülmeye çalışılıyor.

Bu arada, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ve Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangının 1 milyon 500 bin TL civarında zarara neden olduğu ifade edilirken, sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?