6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Böyle soygun görülmedi

BURSA'DA 4 MİLYON DOLAR ÇALAN HIRSIZLARI YOLA SAÇTIKLARI 10 BİN DOLAR ELE VERDİ

Bursa'da, 4 milyon dolar çalan hırsızlar birbirlerine kazık atmaya çalışınca polis tarafından yakalandı. Suç ortağını atlatan hırsız, toprağa gömdüğü 1,5 milyon doları 30 saat sonra tekerlekli bavulla almaya gelince kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan A.G.D. (20) ve arkadaşı E.D. (17), 5 metrelik güvenlik duvarından atlayarak Seçkin S.'ye ait tekstil fabrikasına girdi. Buradan dizüstü bilgisayar ve elektronik malzeme çalmaya çalışan iki kişi, iş yeri sahibinin ofisinin çekmecelerini karıştırırken kasa anahtarı buldu. İş yerinde gizli bir kasa olduğunu anlayan şahıslar, tabloların arkasını ve dolapları aramaya başladı.

 

KASADA 4 MİLYON DOLARI GÖRENCE ŞOKE OLDULAR

Hırsızlar, televizyon dolabının içerisinde buldukları kasayı anahtarla açtıklarında adeta şok geçirdi. İki hırsız, 100'lük dolarlardan oluşan 4 milyon doları görünce uzun süre kendilerine gelmedi. Daha sonra buldukları poşetlere parayı dolduran şahıslar, kendilerini dışarıda araçla bekleyen ve ismi öğrenilemeyen arkadaşlarına kazık atmak için plan yaptı.

İki hırsız, 1 milyon 500 bin doları fabrika bahçesinin arkasından bulunan sazlık alanda iki ayrı noktaya sakladı. Daha sonra paralarla araca gelen iki hırsız, burada kendilerini bekleyen araç sürücüsüne, "Büyük para bulduk taşımak için yardım et "dedi. Üç şahıs geri kalan 2,5 milyon doları almak için iş yerine geri döndü. Buradan paraları taşıyan hırsızlar, araçla kayıplara karıştı.

POLİS HIRSIZLARI BEKLEDİ

Daha sonra A.G.D.'in evine giden 3 kişi, burada paraları paylaşarak ayrıldı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen işçiler hırsızlık olayını görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede yaptığı aramada hırsızların ayak izlerini takip ederken atladıkları duvarın dibinde 10 bin dolar kadar paranın saçıldığını gördü. Bunun üzerine polis yaptığı araştırmada poşetler içersinde saklanan 1 buçuk milyon doları buldu. Hırsızların parayı taşıyamadıkları için geri geleceğini düşünen polis, burada tiner bağımlısı kılığına girerek bekleyemeye başladı.

1,5 MİLYON DOLARI BAVULLA ALMAK İSTEDİLER

Olaydan 30 saat sonra polis paraları bulduğu yerin çevresinde elinde tekerlekli bavulla üç kişinin geldiğini gördü. Bunun üzerine polis bu kişileri gözaltına aldı. E.D., suçunu itiraf ederek, "Paraları almaya geldim. Buraya geldiğimi suç ortağım A.G.D. bilmiyor. Mahalleden arabası olan arkadaşlarım beni benzin parası karşılığında getirmeyi kabul etti" diye konuştu.

Suç ortağına kazık atmaya çalışırken yakalanan E.D.'nin ifadeleri doğrultusunda A.G.D. de Karapınar Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Polis ismi öğrenilemeyen ve 800 bin dolarla kaçan şoförü ararken, polis iki hırsızın evinde yaptığı aramada paraları ele geçirdi. Yurt dışında bulunan ve hırsızlık haberini alır almaz Bursa'ya dönen işadamı Seçkin S.'ye paraları polis tarafından teslim edildi. İki hırsızın yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:45:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 14:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?