4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bozbey çocuklara top dağıttı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 29 Mart seçimlerinden sonra Nilüfer Belediyesi’ne bağlanacak olan İrfaniye, Gökçe ve Büyük Balıklı Köyleri’ni ziyaret etti. Bozbey ziyaretleri CHP Nilüfer İlçe Bakanı Metin Çelik, Çalı Belediye Başkanı Ali Karamık, Akçalar Belde Belediye Başkanı Mustafa Tanlak ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte yaptı.

İlk olarak Görükle’ye bağlı İrfaniye Köyü’ne giden ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Mustafa Bozbey, coşkulu bir kalabalığa seslendi. Halkın sorunlarını dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, 29 Mart’tan sonra mahalle olacak köylerin sorunlarını bildiklerini ve buna göre planlamalar yaptıklarını belirtti. Nilüfer Belediyesi’nin, yeni mahallelerini de hizmetle kucaklayacağını belirten Bozbey, “Nilüfer’de ne yaptıysak, köylerimizde de aynı yaklaşımla hizmet vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yöre insanının sorunlarını ve isteklerini çok yakından takip ediyor ve biliyorum. İrfaniye, Gökçe ve Büyük Balıklı Köyleri’nin Nilüfer’e bağlanmasıyla emlak ve arsa vergilerinde herhangi bir artış olmayacak. Yine vergiler şimdiki gibi belde statüsünde sayılarak hesaplanacak” dedi.

Bir vatandaşın yörenin en büyük gelir kaynağı tarım ve hayvancılık bu konuda çalışmalarınız var mı sorusuna Başkan Mustafa Bozbey, “Beldelerimiz tarımsal ve hayvansal hayatın sürdüğü yerlerdir. Buraları göz ardı edemeyiz. Biz Nilüfer olarak kendi tarımsal ve hayvansal ihtiyaçlarımızı üretemezsek, dışarıya bağımlı hale geliriz. Amacımız tarımı ve hayvancılığı desteklemek ve modernize edecek projeleri hayata geçirmek. Örneğin meyveciliği bu bölgede yaymak ve geliştirmek için projelerimiz ve çalışmalarımız var. İlk olarak da yörenin toprak analizini yaptırarak, bu bölgede en çok hangi tarımsal ve hayvansal üründen elde edilir bunun tespitini yapacağız ve siz vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Daha sonra Gökçe ve Büyük Balıklı Köyleri’ne de giderek vatandaşlarla sohbet eden ve sorunları dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, gençlere ve çocuklara da futbol ve basketbol topu dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 13:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?