4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bozbey İnşaat iflas etti!

Bursa'nın önde gelen inşaat firmalarından Bozbey İnşaat, mahkeme kararıyla iflas etti.

Aile şirketindeki görev ve yetkilerini 1999 yılında devrettiğini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bulunduğu mevkileri kendi kişisel zenginleşmelerine dayanak yapan insanlardan değilim" dedi.

2. Asliye Ticaret Mahkemesi, açılan "iflasın ertelenmesi" davasına rağmen merkez Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in eşi Selma Bozbey ile kardeşi Ertan ve akrabaları Hüseyin ve Hasan Bozbey ile Şaziye Çapar ortaklığından oluşan Bozbey İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş.'nin iflasına karar verdi.

Şehrin önde gelen inşaat firmalarından biri olan şirketin iflasının ardından "alacaklar toplantısı" yapılacak. 8. İcra Müdürlüğü tarafından 2 Mart 2008'de yapılacak toplantının ardından şirketin piyasaya olan borcu belirlenecek. Ardından bir memur görevlendirilerek şirket tasfiye sürecine girecek. Şirketin mal varlığı icra yoluyla paraya çevrildikten sonra alacaklılara ödenecek.

Şirketteki görev ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devreden Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey ise özellikle inşaat sektöründe yaşanan ekonomik krizin pek çok inşaat firmasını vurduğunu ifade ederek, "Benim şirketle hiçbir bağım yok" dedi.

Bozbey, şirketin borcunun iddia edildiği gibi 20 milyon TL olmadığını da sözlerine ekledi.

Belediye başkanı olduğunda şahsi işleriyle belediye hizmetlerini tamamen ayrı tuttuğunu ifade eden Başkan Bozbey, "Şirketin birçok yerde çok büyük projeler üstlendiği için taahhütlerinden ve tahsilatlardan kaynaklanan sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Bunun sonucunda hukuk böyle bir karar verdi. Hukuka saygımız sonsuzdur. İşleri arkadaşlarımız düzelteceklerdir. Şirketten alacaklı olanların mağduriyeti söz konusu olmayacak. Ayrıca durum hali hazırda temyizdedir. Hukuki sonuçlar ortaya çıktığında yükümlülüğü şirket üstelenecektir. Ben belediye başkanlığı hizmetimi sürdürmeye devam edeceğim. Geçmişte olduğu gibi aile şirketlerinin işleri ile kamu hizmetini birbirine karıştırmayacağım. Çünkü ben 1999 yılında göreve başlarken Nilüferlilere böyle bir söz verdim. Mustafa Bozbey'in bugüne kadar nasıl bir belediye başkanlığı yaptığını kamuoyu çok iyi bilmektedir. Şirketin meseleleri şirket içinde çözülecektir. Ayrıca ailemin ortaklığı bulunan diğer şirketlerinde bir sorun bulunmamaktadır. Bulunduğu mevkileri kendi kişisel zenginleşmelerine dayanak yapan insanlardan değilim. Ülkemizde bolca örneği olan bu durumun istisnası olarak kendimi görüyorum. Namuslu ve dürüst bir belediye başkanı olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onurlu bir biçimde görevimi yapmaya devam edeceğim" dedi.

Bozbey İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş.'nin avukatlarının mahalli mahkemenin iflas kararını temyize götürdüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 21:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nur Sağlam IP: 212.174.189.xxx Tarih : 4.02.2009 14:20:09

Bozbey İnşaat'ın iflasına öncelikle bir insan olarak çok üzüldüm...Fakat bu üzüntümün yersiz olduğunu da 2006 yılından alacağını alamayan ( memleketinden, ailesinden, eşinden, çocuklarından uzak kalarak yaşam savaşı adına )bu sözkonusu şirket adına eşi iş yapan bir birey olarak aklıma atalarımızın çok ünlü bir sözü geldi..Zira alma mazluman ahını çıkar aheste aheste...demiş benim değerli atalarım, ayrıca o şirketle daha da çok örtüşen bir atasözümüz var ama ben onu burada yazmaktan ar duyuyorum anlayanlar anlamıştır herhalde(...... İLE YAPILAN....AKAR GİDER...) Sayın Başkan beyanatlarında kalkmış birde şu an icra ettiğim başkanlık mevkiimi asla kendi şirketimde veya özel işlerimde kullanmadım diyorlar ..eee o zaman bu başkan anasından şirket sahibi olarak, özel bir malvarlığı ile mucizevi bir doğum şekliyle mi dünyaya gelmiş.. Bir de ataları bilmem taaa uzak diyarladan göçüp gelmiş göçmen bir ailenin çocuğu imiş..Nasıl oluyor ya bazıları doğuştan şanslı herhalde tıpkı bu sözüne güvenilmez, insanların sürekli kötülüğü için ama bunu sadece şirketi emrinde çalışanlara uygulayıp, üstüste başkan seçildiği ilçesi halkına asla oy kaygısı nedeniyle uygulamayan veya uygulamaktan kaçınan, yani sözünde durmamayı şiar edinmiş başkanın şirketi elbette batmaya hatta batmaktan da öte hiç çıkmamak üzere yokolmaya mahkumdur...İnşallah şu an Nilüfer'de hüküm süren bu adamın varlığını Akp'nin çok değerli adayı Işıl hanım yok eder... Biz sabırla O ve O 'nun çook onurlu! eşi Selma Hanım'ın da yüreğinin bizimkiler gibi yanacağı o müthiş günü dört gözle bekliyoruz.