3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bozbey MÜSİAD'ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, yıllardır talepleri değerlendirirken bir gün dahi kişinin rengine, sıfatına bakarak hizmet üretmediğini söyledi.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği'ni ziyarette, çalışmalarında kişilerin gönüllerini feth etmenin öncelikli olduğunu belirten Bozbey, "Gelenlerin yüzde 99'u ile görüşüyorum. Gelip de görüşemediklerimizi de telefonla arıyorum. Çünkü gönül bu, çabuk kırılır. Ben kendime nasıl davranılmasını istiyorsam, belediye başkanlığımda da insanlara öyle davranıyorum" dedi.

Seçimlerde partilerin değil göreve talip olan kişilerin önemli olduğunu belirten Bozbey, "Ben Nilüfer'de yerel seçimde sandıklar açıldığında zarftan çok farklı listelere oy verenleri hep gördüm. Başkan için başkasına, meclis için başkasına, il genel meclisi için başka bir partiye, büyükşehir için başka bir partiye oy verebiliyor insanlar. Bu da partilerin listelerini yaparken insanları iyi seçmeleri gerektiğini gösteriyor. Ben 3. dönem için adaylığı düşünmüyordum. Ancak partim göreve devam etmem gerektiğinde ısrarcı olunca son bir defa aday oldum" diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Cemil Tekin de, hizmetlerde toplumsal barışı ön plana alarak hareket etmek mecburiyeti bulunduğuna dikkat çekerek, "Ecdadımız Osmanlılar zenginleşseler de mütevazı hayatı tercih ettiler. Sultanahmet, Ulucami gibi devasa abide eserleri yapanların yüksek binalar inşa etme kabiliyetleri vardı. Ancak onlar zenginleşirken, tevazuu, insan ve hayvan haklarına önem vermeyi yeğlediler. Yerel yönetimlerin çok işi var. O beldede gariban varsa, mesulü biziz. Haksız kazanç varsa mesulü yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları olur" diye konuştu.

Seçime giderken Süleyman Demirel'in "Vaat et, herşeyi vaat et" anlayışının artık tarih olduğuna dikkat çeken Cemil Tekin, "Artık yapılabilecekleri vaat edenler ön plana çıkıyor. Bu hizmetleri yapıp bir-iki dönem sonra da koltuğu terk edebilen adayların kazanacağını göreceksiniz. Seçimlerde artık fiks menü yok. Alacarte seçim yaparak seçmen en iyisini bulmayı başarıyor. Partilerin de listelerini oluştururken insanların iletişim çağında yaşadıklarını unutmamaları gerekir. Başarılar tesadüfen gelmiyor. Vatandaşla iyi iletişim kuranlar başarılı oluyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?