3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bozbey'den otomotiv okuluna destek

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) Yönetim kurulu Başkanı Ferit Süneli ve yönetim kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.


Seçim başarısı nedeniyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i kutlayan UTAYSİB Yönetim kurulu Başkanı Ferit Süneli ve yönetim kurulu üyeleri, temeli 1 Mayıs’da atılacak UİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi hakkında bilgi verdiler.


Görükle Mahallesi’nde 21 bin 760 metrekare araziye kurulacak okulun kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacağını söyleyen Başkan Ferit Süneli, “720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli okul, fizik kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmandan oluşan bir eğitim kompleksi olarak tasarlandı. Türkiye’de bir ilke imza atacağımız bu proje için gerekli izin ve ruhsatlarının tamamlanmasında emeği geçen Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’e de çok teşekkür ederiz" dedi.


Nilüfer’i ayrıcalıklı kılanın eğitim, spor ve kültüre verilen değer olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de bir ilk olan UİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi için her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını belirterek, “Nilüfer Belediyesi olarak açtığımız meslek kursları ile işsiz gençlerimize mesleki beceri ve iş olanağı sağlamaya çalışıyoruz. Bu okul, otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren işyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini sağlayacak ve pek çok gencimize de istihdam yolları açacaktır. Bu tür yatırımları destekleyerek başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları da böylesi yatırımlar için teşvik etmeliyiz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?