4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bozbey'den sanayi esnafına ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’deki ve yerel seçimlerin ardından Nilüfer’e bağlanacak beldelerdeki sanayi bölgelerini ziyaret etti.

Sanayinin eksiklerini yerinde görmek istediklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanayi bölgesi ziyaretlerine ilk olarak Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nden başladı.

Kısa adı NOSAB olan, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa’yı ve Nilüfer’i ayakta tutan sanayi kuruluşlarımızla koordineli çalışmak, çevreyi kirletmeden yeşili çoğaltmak ve insanlarımıza yeni iş sahaları açmak hepimizin amacı. Ekonomik krizin etkisiyle her gün yüzlerce insan işten çıkarılıyor. Bugün itibarıyla 56 bin Bursalı krizin daha yeni yeni kendisini gösterdiği bir ortamda işsiz kaldı. İşsizliği ve krizi fırsata dönüştürmek için sanayi bölgeleri ve yerel belediyelerin birlikte çalışarak yeni projeleri hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, uzun yılardır Nilüfer Belediyesi’yle birlikte uyumlu ve organize bir çalışma örneği gösterdiklerini belirterek, “Sanayi bölgemizdeki en büyük sorunumuz tapu ruhsat konusunda Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey bizlere her türlü kolaylığı sağladı. Bunun için kendisine çok teşekkür ederiz. NOSAB’ın şu anda en büyük sorunu ulaşım ve çevre yoludur. Bu sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvurularımızı yapmamıza rağmen yıllardır sorunlarımıza çözüm bulunmadı” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgeleri üzerinde yeni çıkarılan kanunlarla sanayi kuruluşlarının üzerinde kara bulutların çöktüğünü kaydeden Yalçın Aras, “OSB’ler cazibe merkezi olmaktan çıkarıldı. Böylelikle sanayi kuruluşlarına istediğiniz yerde fabrika açabilir, çevreyi ve doğayı katledebilirsiniz deniliyor. OSB’lerin yeni çıkarılan kanunlarla tüm gelirleri ellerinden alındı. Elektrik ve doğalgazdaki gelirleri önce yüzde 3’e sonra yüzde 1’e şimdide sıfıra indirilerek OSB’lerin gelirleri dağıtıcı firmalara aktarıldı. Her gün bir fabrika artık kapısına kilit vuruyor. Kötü gidişata bir an önce dur denilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ikinci ziyaretini Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptı. Kısa adı HOSAB olan, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgi Erceyiş ile sohbet eden Başkan Mustafa Bozbey, HOSAB’ın meselelerini dinledi.

2003 yılında Organize Sanayi Bölgesi olduklarını söyleyen HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş, “Yeni bir kuruluşuz ama bölgemizdeki tüm altyapı hizmetlerini tamamladık. 1 milyon TL’lik bir yatırım yaptık ve devletten tek bir kuruş bile almadık. Arıtma tesisi için çalışmalara başladık ve alt yapısını hazırladık. Bugün itibarıyla 4 milyon TL borcumuz var. Bu ekonomik krizde daha ne kadar üyelerimize yüklenebiliriz bilmiyorum. Ama arıtma tesisini de bölge olarak bir an önce hizmete sunmalıyız” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey’in üçüncü durağı ise Akçalar Sanayi Bölgesi oldu. Akçalar Sanayi Bölgesi’nde 17 fabrika ve 42 parselin bulunduğunu söyleyen Başkan Cevdet Yüce, “Akçalar’daki tüm fabrika ve işletmelerin atık suları arıtıldıktan sonra Uluabat Gölüne akıyor. Bunun için bölgede acil olarak arıtma tesisinin hizmete girmesi gerekiyor. Bölgenin alt yapı hizmetlerinin yüzde 90’ını tamamladık. En büyük sorunumuz yol ve ulaşımdır. En önemlisi ise 7-8 kilometrelik yolu 2 kilometreye indirecek Bursa Çevre Yolu’ndan bir giriş verilmeli” diye konuştu.

Başkan Mustafa Bozbey’in son durağı ise Kayapa Sanayici İş Adamları Derneği oldu. Kısa adı KSİAD olan, Kayapa Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kargavus, KSİAD’ın OSB olabilmesi için tüm şartları yerine getirdiğini belirterek, “3 yıl önce OSB olabilmek için başvurularımızı yaptık. Süreç işliyor, sanırım yıl sonuna kadar amacımıza ulaşırız. OSB olmadığımız için bugüne kadar üyelerimiz üzerinde çok fazla yaptırım gücümüz yoktu. Bu yüzden de gelirimiz olmadığı için pek çok projeyi hayata geçiremedik. Bölgede 60 fabrika 3 bin 500 kişi çalışıyor. Ayrıca 1. Bölgede 154, 2. Bölge ise 120 parsel var. Bu da bölgenin sanayi kuruluşu açısından önemini ortaya koyuyor. Bizlerin ulaşım, yol alt yapı ile arıtma sorunu hat safhada” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sanayi Bölgelerinin tüm istek ve eksiklerini 29 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil olduğu ortak bir çalışma ile masaya yatırıp çözüm yolları bulacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?