3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bozbey'den ziraat odalarına ziyaret

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ziraat Odası Nilüfer ve Osmangazi şubelerini ziyaret ederek, yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Seçimlerle birlikte kapatılacak 6 belde ile Nilüfer’in yaklaşık 7 kat büyüyeceğini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer planlı ve düzenli modern bir şehir olduğu kadar tarım ve hayvancılığın en çok yapıldığı bir şehir olacak. Elverişli tarım arazilerinin çok olması ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun küçük ve büyük baş hayvan yetiştirmesi bizleri bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmaya sevk etti” dedi.

29 Mart’tan sonra Nilüfer Belediyesi’nin öncülüğünde üniversite, ziraat odaları ve veterinerlerin de içinde bulunduğu yeni bir oluşum yaratacaklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Burada amacımız tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan insanlarımıza yol göstermek, sorunlarını çözmek ve bütçelerine katkı koymak. Ekonomik krizin iyiden iyiye kendini hissettirdiği böyle bir dönemde işsiz vatandaşlarımıza da yeni tarım alanları açarak, en azından ihtiyaçları olan yiyeceklerini buralardan karşılamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Ziraat Odası Nilüfer Şube Başkanı Şaban Yurddaş ise, Nilüfer’in hızlı büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu belirterek, “Bu büyümeye rağmen Nilüfer Belediyesi’nin doğaya verdiği değerle yeşil alan oranı Nilüfer’de git gide artırıyor. Özellikle yeni beldelerin eklenmesiyle tarım konusunda da öne çıkacak olan Nilüfer Belediyesi ve Mustafa Bozbey ile uzun yıllar pek çok projeye imza atacağımızdan şüphemiz yok. Organik tarıma önem veren Türkiye’deki birkaç belediyeden biri olan Nilüfer Belediyesi’nin, yeni bölgelerdeki araştırmalarda odamıza biçeceği her göreve hazırız” dedi.

Ziraat Odası Osmangazi Şube Başkanı Fuat Sarı da, hükümetin yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçinin bitme noktasına geldiğini belirterek, “Ekonomik kriz sebebiyle paket açıklanıyor, otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV’yi kaldırıyor. Peki ya çiftçi ne yapacak? Bu insanlar ne ekecek, nasıl sulayacak, ilaçlayacak ve tarladaki mahsulünü nasıl toplayacak? Tükettiğini karşılayamaz duruma gelen Türkiye her geçen gün dışarı bağımlı hale getiriliyor” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 10:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?