2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bozbey'e anlamlı ödül

Bursa'da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, Türkçe'nin korunması için yaptığı çalışmalardan dolayı Bursa Akademik Odalar Birliği tarafından plaket verildi. 

Türk Dil Bayramı olması münasebetiyle yapılan toplantıda konuşan Bursa Akademik Odalar Birliği Dönem Sekreteri İlhan Demiröz, dilimizin gün geçtikçe tahrip edildiğini söyledi. Dilin yalnızca haberleşme aracı değil, o coğarafyada yaşayanların kimliği olduğunu da kaydeden Demiröz, "Dil bir ulus için çok önemlidir. Bu özelliği yok edereseniz o milletin özel hayatını da yok etmiş olursunuz" dedi. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise son yıllarda Türkçe'nin giderek bozulduğunu ifade ederek, "Malesef dilimize sahip çıkmıyoruz. Bırakın tabeladaki isim kirliliğini, yeni açılan mekanlarda bile isimler yabancı oluyor. Bu bayramı hüzünlü kutluyoruz. Biz belediye olarak ilçemizdeki tabela kirliliğini gidermek için 2002 yılında bu yana çalışıyoruz. Sadece bizim çalışmamız yeterli değil. Bu davranışa tüm belediye ve kesimlerin destek vermesi gerekiyor. Belediye meclislerinde alınacak kararlarla tabela kirliliğinin önüne geçilebilir. Dilimizi kaybedersek, kimliğimizi de kaybederiz. Dilimizi koruyup, kullanıp, kollayıp iyi yerlere gelmeliyiz" şeklinde konuştu. 

Akademik Odalar Birliği Dönem Sekreteri İlhan Demiröz, Başkan Bozbey'e çalışmalarından dolayı plaket vererek, teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?