3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bozuk cihaz hastaları çıldırttı!

Bursa Devlet Hastanesi'nde hastaların tansiyon ve kalp performansını gün boyu kaydeden holter cihazının çalışmaması randevu tarihlerinin uzamasına sebep oldu. Cihaz için randevu almak isteyen vatandaşlar, aylar sonra sıra verildiğini görünce çileden çıkıyor.

Bursa Devlet Hastanesi'nde Holter cihazının çalışmaması hastaları mağdur ediyor. Tansiyon ve kalp ritmini 24 saat kaydeden cihazın arızalı olması randevu tarihini aylar sonrasına verilmesine sebep olunca, vatandaşlar çileden çıktı.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Turan, eşinin rahatsızlanması dolayısıyla hastaneye gittiklerini belirterek, verilen randevu tarihinin üzerinden 22 gün geçmesine rağmen hala sıra beklediklerini söyledi.

Eşinin tansiyonunun 28'e çıkarak rahatsızlandığını belirten Turan, "Devlet Hastanesi'nin acil servisine yüksek tansiyon sebebiyle gittik. Eşim acile yatırıldı. Gereken iğne ve ilaçlar verilerek, 2 saat müşaade altında tutuldu. Doktor dahiliye bölümüne gitmemizi söyledi. Holter cihazı için bize 16 aralık 2008 Salı gününe randevu verildi. Biz verilen tarihte oraya gittik. Holter cihazının arızalı olduğunu söylediler. Daha sonra gelmemizi istediler. Böylelikle kaç gün boyunca oyalandık" dedi.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise cihazın Şevket Yılmaz ve Yüksek İhtisas hastanelerinde de olduğunu belirterek, "Bu cihaz bir hastaya 24 saat boyunca takılıyor. Hasta gece gündüz bu cihazla dolaşıyor. Sürekli çalışan ve hastaların üzerinde takılı kalan cihazın sık sık bozulması normal. Arıza durumu olduğunda hastalar diğer hastanelere yönlendiriliyor. Cihazların bakımı ve onarımı vakit kaybetmeden yaptırılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?