3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Broşürlü Çin'e boykot çağrısı

Gemlik Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yöneticiler, cuma namazı çıkışı halka el ilanları dağıtarak Çin'e karşı boykot çağrısında bulundu.

Dağıtılan el ilanlarında, "1949 yılında Doğu Türkistan Çin ordusu tarafından işgal edildi. 1955 de kazanılmış topraklar anlamına gelen Sincan Uygur Özerk Bölgesi adı verildi ve Çin yönetimine alındı. Bu tarihten sonra milyonlarca soydaşımız hapsedildi, işkence gördü ve acımasızca katledildi. Zengin doğal kaynaklara (altın, petrol) sahip olan Doğu Türkistan Çin yönetimi tarafından sömürülmekte, halk sefalete mahkum edilmektedir.

Bölgede Türk nüfusunun artmasına engel olmak için acımasız doğum kontrol kanunları uygulandı. Milyonlarca kadın toplu kürtajlara zorlandı, Katledilen soydaşlarımızın sayısı korkunç boyutlara ulaştı. 1953 yılında bölgede Çinli nüfus yüzde 6 iken Çin hükümeti tarafından uygulanan etnik temizlik ve Çinli nüfusun bölgeye kaydırılması sonucu bugün yüzde 80'leri aştı, 1964'den bu yana bölgede 50'den fazla nükleer deneme yapıldı.

Yüzbinlerce soydaşımız öldü, binlercesi kansere yakalandı ve sakat kaldı. Komünist Çin tarafından karantinaya alınan, dünyaya kapatılan 35 milyon Müslüman Türk'ün yaşadığı bölgede bugünlerde kamuoyuna yansıyanlar yıllardır yapılan zulmün sadece kısa bir parçasıdır. Bir balinayı kurtarmak için dahi dünyayı ayağa kaldıranlar, binlerce soydaşımızın soykırıma uğramasına sessiz kalıyor 3 maymunu oynuyorlar. Uygur Türkleri asla yalnız değildir.

Onlar büyük bir milletin kıymetli birer parçasıdırlar. Ürettiği mallarla ekonomimizi mahveden Çin, kazandığı paralarla da soydaşlarımızı katlediyor, Yaşanan insanlık dışı duruma seyirci kalmayalım. Komünist Çin devletinin faşizan soykırımını lanetliyoruz" denildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?