3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BSMMMO'da genel kurul

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) 18. olağan mali genel kurulu yapıldı. Kurulda yönetim kurulunun sunduğu 2 milyon 033 bin YTL'lik genel bütçe oy birliği ile kabul edildi. 

Buttim Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda ilk olarak çoğunluğun sağlanmasıyla divan başkanlığı oluşturuldu. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporları ve mali bilanço ibraz edildi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Şimşek, üyelere rapor ve bilanço hakkında bilgi verdi. Yaşanan sıkıntılara değinen Şimşek, meslekle ilgili kanunun anlaşılabilir hale getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Vergi oranlarındaki adaletsizlik, dolaylı vergilerin yükselmesine sebep olmaktadır. Yapılacak düzenlemelerle vergilerin tahsil edilmesi kolay hale getirilmelidir. Bu bağlamda kayıt dışılık dünya ortalamalarına çekilebilir" dedi. 

Meslek kanununun 18 yaşına girdiğini açıklayan Şimşek, bu zaman zarfında önemli mesafeler alındığını bildirdi. Odaya kayıtlı 3 bin 142 kişi olduğunu ifade eden Şimşek, bin kişinin de stajını devam ettirdiğini belirtti. Meselelerin aşılması için çalışacaklarını belirten Şimşek, şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyerek, uyum içerisinde çalıştıklarını kaydetti. 

Genel kurulda rapor ve bilançonun ibrazının ardından 2 milyon 033 bin YTL'lik bütçe, oy birliğiyle kabul edildi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 15:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?