2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

BTSO OSB'de Uğur dönemi

BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ

Bursa gündemini uzun süredir meşgul eden BTSO OSB seçimlerinde gülen taraf Ali Uğur oldu. Yönetim kurulunda Ali Uğur'un listesindeki isimler çoğunluğu oluştururken, adaylar seçimlerin OSB için hayırlı olmasını diledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen genel kurulda, İlhan Parseker ve Ali Uğur'un listeleri yarıştı. Celal Sönmez'in yeniden aday olmadığı OSB genel kurulunda 146 üye oy kullandı. İlk bölümde Ali Uğur'un listesine 69 delege rey verirken, İlhan Parseker'in listesine ise 75 üye oy verdi. Gizli oy, açık sayım usulüyle yapılan seçimde, Parseker'in beyaz renkli listelerinde, üyelerin çizik atarak farklı adayları göstermesi sebebiyle ikinci bir sayım yapıldı. Seçim sonucunda Ali Uğur üyelerin 81'inin oyunu alırken, rakibi İlhan Parseker ise 79 oyda kaldı. Bir oy da boş kullanıldı. Ali Uğur'un listesindeki 3 üye BTSO yeni yönetim kurulunda yer aldı. İlhan Parseker'in listesinden ise Parseker'le birlikte Halil Bağlan, 74 oy alarak yönetim kurulu listesine seçildi. Sönmez, gayri resmi sonuçların açıklanmasının ardından Ali Uğur'u tebrik ederek salondan ayrıldı.

YENİ YÖNETİMİN İLK TOPLANTISI YARIN

Seçimlerin ardından konuşan Ali Uğur, seçimin BTSO OSB'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Bu seçim BTSO OSB taririhinde bir ilk. Meclisin takdirine saygı duyuyorum. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız. Hep beraber OSB'ye hizmet edeceğiz" dedi.

Yönetim kurulu üyeliğini seçilen Hüseyin Durmaz ise, "En çok olan bizim başkanımızdır. OSB'nin yeni başkanı Ali Uğur'dur" diye konuştu.

Diğer aday İlhan Parseker, meclisin gösterdiği iradeye saygı duyduklarını ifade ederek, daha önce birlikte çalışma çağrısının seçimlerde bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Parseker, "Ben geçmişte 'arkadaşlar gelin beraber çalışalım' demiştim. Bu seçimlerde birliktelik bir kez daha ortaya çıktı. Bu seçimden farklı mesaj çıkmıyor" şeklinde konuştu.

"LİSTEYE SAHİP ÇIKAMADIK"

Asil listenin yedek listeden daha az oy almasıyla ilgili soru üzerine Parseker, "Listeye sahip çıkılmadı. Son günlerde ferdi çalışmalar başlamıştı. 'Beni de yaz, beni de yaz' diye talepler yüzünden bu sonuç alındı. Listeyi o kadar kolay hazırlayabilme şansımız yoktu" cevabını verdi.

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu üyeler tebrikleri kabul etti.

BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
BTSO OSB'DE ALİ UĞUR DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 17:30:01
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 17:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?