3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BTSO'da seçim heyecanı

Kayıtlı 33 bin üyesi ile Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyeler sandık başına gidiyor. Aidatlarını düzenli ödeyen 20 bin üye perşembe günü yeni komite ve meclis üyelerini belirlemek üzere oy kullanacak.

Bursa'daki çeşitli işadamları derneklerinin de ilgi gösterip liste oluşturduğu seçim çalışması büyük bir yarışa sahne oluyor. 64 komiteden yaklaşık 200 listenin yarışlara katılması bekleniyor. Listelerin fazla olması üyelerin ilgisini artıracak. BTSO yetkilileri, oda tarihinin en yüksek iştirakli seçiminin gerçekleşmesini beklediklerini ifade ettiler.

Avrupa Birliği'ne adaptasyon çalışmalarında NACE sistemine göre, 400 üyeden az olan komiteler 2 meclis üyeliği, 400 ile 800 arasındaki komiteler 3 meclis üyeliği, 800'den fazla olan komiteler ise 4 meclis üyeliği elde ediyor. Yeni komite tasniflendirmesine göre 170 civarında meclis üyesi olması bekleniyor.

Bu arada seçimlerde en hareketli grup ise sigortacılık kolu. 4 ayrı listenin yarıştığı BTSO seçimlerinde Sigorta Acentaları Derneği de bir liste oluşturdu. Dernek üyeleri, BTSO'daki komitede yer alan üyelerin TÜSAF'da aktif görev alma yetkileri bulunduğunu belirttiler. Osman Balkan öncülüğündeki grup, acentelik muvafakatnamesi uygulamasının kaldırılması için BTSO bünyesinde mücadele edeceklerini söyledi.

İHA Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Sigorta Acenteları Derneği yöneticileri, oy kullanma hakkı bulunan üyeleri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ederken, yeni mevzuatın uygulanmasında BTSO bünyesindeki komitenin çok önemli resmi görevlere sahip olacağına dikkat çektiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?