4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BTSO'da Sönmez yeniden aday

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda şubat ayında yapılacak seçimler öncesi, 4 yıldır görev yapan meclis üyeleri son oturumu gerçekleştirdi.

Başkan Celal Sönmez, görev yaptığı sürede az laf, çok iş üretmeye çalıştıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde de başkanlığa talibim. Yönetim kurulu olarak son kez aday olabileceğim. Bütün hizmetleri birlikte yaptık. Sizlerle önümüzdeki dönemde göreve devam etmek istiyorum. Bütçeyi denk getirmek için bazı projelerde ben tutumlu davrandım. Ancak sizin gani gönlünüz olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık. Gelecek dönemde seçilecek arkadaşların işleri daha zor olacak. Hep birlikte hizmetimize devam edeceğiz" diye konuştu. Sönmez'in konuşmasını ayakta alkışlayan üyeler büyük vefa gösterdi.

Başkan Celal Sönmez, 4 yıllık görev süresinde BTSO bütçesinden 70 milyon, OSB bütçesinden 35 milyon olmak üzere 105 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, oda ve OSB çalışanlarına da teşekkür etti. Sönmez, uluslararası fuar merkezinin büyütülmesi, OSB için arıtma tesisi kapasitesinin iki katına çıkartılması, proses suyu üretim tesisi kurulması, teknoloji geliştirme bölgesine katkı sağlaması, eğitim kampüsü gibi projelerinin Türkiye çapında ses getiren hizmetler olduğunu söyledi.

Sönmez, Bursa'da bu dönemde 56 fuar düzenlendiğini, üyelere çok düşük faizli 630 milyon liralık kredi kullandırıldığını, ulusal çaptaki projeler için 5 milyon lira kaynak ayrıldığını, Ulucami ve Sümbüllübahçe konağı restorasyonlarının gerçekleştirildiğini kaydetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üstün hizmet ödülüne layık görülen ortak fayda kuruluşu BTSO'nun çalışmalarının Türkiye'de örnek gösterilmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Sönmez, "Vasıflı eleman yetiştirilmek üzere teknik liselerle iş birliği içerisindeyiz. Begev'deki çalışmalara destek veriyoruz. Begev'e daha fazla maddi destek anlamında da hazırız" diye konuştu.

Ticaret ve sanayi komitelerinde görev yapan meclis üyelerine tek tek plaket verilirken, önümüzdeki dönemde görev almayı düşünmeyen 3 üye de veda konuşması yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 11:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?