4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BTSO'da trafik kilitleyen seçim

Bursa'nın 120 yıllık sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası, tarihinde ilk defa 13 bin üyenin katıldığı bir seçime sahne oldu.

Meclisi oluşturacak 64 komiteden 148 üyeyi belirlemek için oy kullanma hakkı bulunan 20 bin kayıtlı üyeden 12 bini şirket adına evrak alırken, 2 bin civarında kişi de oy kullanmak üzere sandık başına geldi.

BTSO civarında araç trafiği kilitlenirken, üyeler binaya girebilmek için uzun süre kuyrukta bekledi.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, rekor katılımın, odanın yaptığı çalışmaların kamuoyu tarafından beğenilmesi ve demokrasiye olan inancın göstergesi olduğunu söyledi. Bunun BTSO tarihinde 13 bin civarında üyenin iştirak ettiği ilk seçim olduğunu kaydeden İlhan Parseker, "Geçtiğimiz seçimlerde 8 bin civarında üyemiz sandık başına gitmişti. Bugün oy kullananların sayısının 13 bin civarında tahmin ediyoruz. İş dünyasının BTSO'ya bakış açısı güçlendi. 4 yıl hizmet eden meclis üyelerimiz yeniden aday oluyorlar veya değişiyorlar. Ortak fayda kuruluşu olarak Bursa kamuoyunda yaptığı hizmetlerle takdir gören odamız cazibe merkezi haline geldi. Seçimler sebebiyle Organize Sanayi Bölgesi'nde izdiham yaşanıyor. Kapının önünde uzun kuyruklar oluştu. Yeni seçilecek meclis üyelerimiz ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası şehrimizde öncü ve ortak fayda kuruluşu olmaya devam edecek" dedi.

Bazı komitelerde tek liste ile seçimler yapılırken, bazı komitelerde liste sayısı 4'e kadar çıktı. Yeni seçilecek meclis üyeleri, önümüzdeki perşembe günü ilk toplantıyı yaparak yeni yönetim kurulunu belirleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 19:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?