2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

BTSO'dan 2,5 milyon YTL destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2008 bütçesinden Osmangazi Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmalarına 2,5 milyon YTL destek çıktı. Meclis toplantısında 31.5 milyon YTL olarak kabul edilen bütçede, Osmangazi Belediyesi'ne Sümbüllü Bahçe Konağı Restorasyonu için 2 milyon 500 bin YTL aktarılması kararı alındı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılan Sümbüllü Bahçe Konağı'nın sosyal tesis projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sönmez, "Belediyeler, tarihi değerlerin tümünü sınırlı bütçeleriyle elbette ki yapamazlar. Bizim gibi ortak fayda kuruluşlarının katkılarıyla tarihi eserler canlandırılarak gelecek nesillere değerli yapılar bırakılmış olacak. Bu projeye destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Sümbüllü Bahçe Konağı sosyal tesisleri ve müştemilatı 1600 metrekare alanı kaplıyor. 430 metrekaresi konak, 170 metrekaresi müştemilat ve bin metrekaresi de bahçeden oluşuyor. Eşsiz manzarasıyla Bursalılara sosyal tesis olarak hizmet verecek olan Sümbüllü Bahçe Konağı'nın restorasyonuna kısa bir süre içinde başlanacak. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı gereği, Kültür Bakanlığı Korservasyon Merkezi raporları doğrultusunda, konakta mevcut kalem işlerin korunması amacıyla çalışmalar ise şimdiden başlatıldı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Şehrin kimliğini taşıyan tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden envanter çalışması yaptık ve ilçemiz sınırları içinde 1800 adet tarihi yapının var olduğunu tespit ettik. Bugüne kadar 200'ü aşkın proje hazırladık ve uygulaması süren ve tamamlanan 40 tane projeyle yapıları birer birer ayağa kaldırmaya başladık. Bunun için pek çok kurum, kuruluş ve kişiden paydaş olarak destek gördük. Hiç kuşkusuz ki bugüne kadar en büyük destek Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan geldi. Bunun için başta Başkan Celal Sönmez ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Başkan Altepe, proje tamamlandıktan sonra burada toplantı salonları, Bursa mutfağı restoranı, kafeterya ve diğer sosyal amaçlı faaliyetlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 17:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?