3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BTSO'dan Devlet Hastanesi'ne yardım

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Devlet Hastanesi'ne 600 bin YTL yardım yapacak.

BTSO'nun aylık meclis toplantısı yapıldı. Aylık faaliyetlerin üyelere sunulmasının ardından geçilen gündem maddelerinde gelen teklif üzerine Bursa Devlet Hastanesi için 600 bin YTL'lik yardım talebi görüşüldü. BTSO üyesi Ahmet Özdenalp, konu ile ilgili talep öncesi ilgili kişilerin meclise detaylı bilgi vermediğinden yakınarak, "Bu kurumun yetkilileri burada bir sunum gerçekleştirebilirlerdi. Yılda kaç hasta tedavi edilmiş, hizmetler nasıl veriliyor. Yapılacak yardım yerini bulacak mı? Bunları iyice araştırmalıyız. Biz eğitim ve sosyal alanlarda birçok yardım yaptık. Vatandaşlar hastanede verilen hizmetten memnun değil. Çeşitli şikayetler kulağımıza geliyor. Bu para eğer verilecekse şartlı verilsin" dedi.

Üyelerden Yakup Altınöz ve Sabahattin Özkan ise, yardımın yapılmasını, ancak bunun örnek teşkil ederek diğer kuruluşlar tarafından da talep edileceğini söyledi. Altınöz, oda olarak herkese yardım eli uzatmak istediklerini vurgulayarak, diğer hastanelerden de gelecek tekliflere yetişemeyerek sıkıntı yaşayabileceklerinin altını çizdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, yardım talebinde bulunanların oda yönetimine gerekli bilgi sunumunu gerçekleştirdiğini belirterek, "Talep geldiğinde Sanayi Bakanlığı'na sorduk. Bize yardımı meclis onayı alarak yapabileceğimizi söylediler. Bu para hastane de ameliyathanelerin yenilenmesi için kullanılacak. Daha önce de bazı hastanelere yardım da bulunmuştuk. Hastanenin acil bölümüne gecede 600 ila 700 vakanın geldiği söyleniyor. Bu yardım birçok insana ulaşacak. Keşke her yere yardım edebilsek. Biz ortak fayda kuruluşuyuz. Eğitim, spor, kültür ve sağlık gibi konularda gücümüzün yettiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. Sizlerde uygun görürseniz yardımı yapacağız. Daha sonra gelebilecek talepleride araştırırız ve beraber kara veririz. Ayrıca, hastanenin hizmeti konusunda değişik zihniyet ve tavır sergileyenler varsa bu ilgili bakanlığın işi. Umarım ortadaki memnuniyetsizlikler ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmeler sonunda Bursa Devlet Hastanesi için 600 bin, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası için de talep edilen 138 bin YTL'lik yardım talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclise konuk olarak katılan Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi Yapı Kooperatifi üyeleri ise yapılan çalışmalar hakkında ve tabakhanelerin son durumu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. DOSB Yapı Kooparatifi Başkanı Aziz Demirkakan yaptığı konuşmada çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür dileyerek, bir kaç ay içerisinde tüm dericilerin bölgeye taşınacağını söyledi.

Ayrıca toplantıda gündeme gelen BTSO Vakıf Üniversitesi ile ilgili çalışmalara değinen BTSO Başkanı Celal Sönmez, vakıf senedinin hazırlandığını ancak yer konusuyla ilgili arayışların devam ettiğini belirterek, "İşler biraz rolantiye alındı. Sonbahara doğru çalışmalar netleşecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 11:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?