4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

BTSO'dan iyi haber!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini küresel ekonomik krize karşı korumak amacıyla, Halkbankası’na aktardığı kaynaklarını daha cazip hale getirdi.

Banka ile yapılan sözleşme revize edilerek, BTSO’nun mevduat kaynağından kullandırılacak kredilerin üst limiti 50 bin TL’ye çıkarıldı, 31 Mart’a kadar yapılacak başvurularda vade 12 ay olarak uygulanacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2008 yılı Aralık ayında Halkbankası ile yapılan sözleşme ile 50 milyon TL’lik Oda kaynağı üyelere ‘nakit kredi’ şeklinde kullandırılmak üzere Banka’ya aktarılmıştı. Türkiye’de kendi kaynaklarını üyelerine kullandıran “ilk oda” olan BTSO’nun söz konusu protokolle üyelerine kullandırmak üzere Banka’ya aktardığı kredinin tutarı 1 yıl içerisinde 70 milyon TL’ye çıkmıştı.

KOBİ ölçeğindeki BTSO üyeleri için “can suyu” olarak tabir edilen BTSO mevduat kaynak kredisinin faiz oranları yıllık yüzde 14.40, aylık yüzde 1.2 olarak uygulanıyor. Üyelerden gelen talep üzerine, alt limiti 5 bin , üst limiti ise 30 bin TL olan kredinin üst limiti Mart ayından itibaren 50 bin TL olarak kullandırılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?