3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BTSO'dan stad projesine destek

BTSO'DAN STAD PROJESİNE DESTEK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Bursaspor için yapılan yeni stadın 2 milyon TL tutarındaki projelendirme masraflarını karşılamaya sıcak baktıklarını söyledi.

BTSO ekim ayı toplantısı, Meclis Başkanı İlhan Parseker başkanlığında yapıldı. 7 maddenin karara bağlandığı toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan BTSO Meclis Üyesi Halil Güleç, Mesleki Eğitim Kampüsü'nün Bursa'ya kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, kampusün hafriyat işinde yarışma usulüne niye başvurulmadığını Başkan Celal Sönmez'e sordu.

Ardından söz alan BTSO Başkanı Celal Sönmez, Bursaspor'un ligdeki başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi. BTSO Meclis Üyesi Faik Çelik'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Bursaspor'a ait binaların BTSO tarafından satın alınması teklifine sıcak bakmadıklarını kaydeden Sönmez, BTSO'nun görevinin bina alıp satmak olmadığını söyledi.

 

STAD PROJESİNE DESTEK

Ortak fayda kuruluşu olan BTSO'nun, Bursaspor'a her zaman yardım ettiğini belirten Sönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı stad projesinin 1 milyon 100 bin avro tutan projelendirme bedelini karşılamak istediklerini kaydetti. Sönmez, "Şehrin birçok ihtiyacında bütçemiz ölçüsünde katkıda bulunuyoruz. Bursaspor, hepimizin gözbebeği. Şehrimizin birinci ligdeki tek temsilcisi. Kanunların da kendisine gösterdiği kurallar çerçevesinde yardımda bulunuyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde Bursa Büyükşehir

Belediyesi'nin stadyumun yenilenmesi ile ilgili bir projesi var. Bir Alman mühendislik firmasıyla anlaşıldı. Projenin 2 milyon TL'lik projelendirme masrafını oda olarak karşılamaya sıcak bakıyoruz. Hem yönetimi hem de hocamızı tebrik ediyorum. Ancak başarının devamının onlara maddi katkı sağlamaktan geçtiği düşünülüyorsa, buna pek katılmıyorum. Bir sürü polemikler oldu. Bizim verdiğimiz boyutta katkılarda bulunan hiçbir kurum yok. Belediyenin dışında Bursa'da bu katkıyı yapan hiçbir kurum yok. Bizden niye bunlar isteniyor? OSB'deki bina satışı da aynı. Bu teklif ilk defa gelmiyor. 2 senedir önümüze koyuluyor. O zaman da konuşulmuştu. Bizim işimiz arsa al, bina al, onu sat değil. Böyle bir anlayışımız da yok. İhtiyacımız olmayan yatırım için niye harcama yapalım?"dedi.

BTSO Üyesi Halil Güleç'in mesleki eğitim kampüsüyle ilgili eleştirilerine de cevap veren Sönmez, "Bu projenin bir an önce hayata geçmesi lazım. Yarışma için 4 aylık bir süre gerekiyordu. Zaman değerli olduğu için yarışma yapmadan yönetim kurulumuzun gösterdiği firmaya bu işi verdik" diye konuştu.

BTSO'DAN STAD PROJESİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 10:21:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 11:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?