6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bu ailede herkes ressam

BU AİLEDE HERKES RESSAM

Bursa'da 55 yaşından sonra resim çizmeye başlayan emekli öğretmen anne, biri avukat, biri doktor, diğeri de mühendis olan çocuklarıyla birlikte karma resim sergisi açtı. Aile boyu ressamların eserleri büyük ilgi gördü.

62 yaşındaki emekli öğretmen Nefise Kalezade, ilk karma resim sergisini birlikte resim çizdikleri avukat kızı Kutsal (35), doktor olan oğlu Ali (39) ve elektronik mühendisi olan oğlu Başkan Kalezade (32) ile birlikte açtı.

Aile boyu ressamların Ördekli Kültür Merkezi'ndeki sergisinin açılış kurdelesini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek birlikte kesti. Çoğu yağlı boya olan, karakalem, suluboya ve pastelden oluşan 25 tablo büyük ilgi gördü. İş stresini resim yaparak attığını belirten Kutsal Kalezade, açılışa katılan herkesle tek tek ilgilenerek teşekkür etti.

Kalezade ailesinin resim çizmeyen tek üyesi olan, yazarlık ve avukatlık yapan emekli kaymakam baba Celal Kalezade ise, ressam ailesini bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Çocuklarının resim konusunda doğuştan kabiliyetli olduğunu ifade eden baba Kalazade, "Eşim, ben Edirne'de kaymakamlık yaparken, Azerbaycanlı ressam Mehdi Mehmetov'dan çizim dersleri almaya başladı. Kutsal ise bu konuda doğuştan kabiliyetli olduğu için ressam Mehmetov onun gelmesine gerek olmadığını belirtmişti. Eşim o zaman 55 yaşındaydı" diye konuştu.

Ziyaretçi akınına uğrayan sergi, 27 Mart'ta kadar sanatseverleri ağırlayacak.

BU AİLEDE HERKES RESSAM
BU AİLEDE HERKES RESSAM
BU AİLEDE HERKES RESSAM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 10:31:05
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 13:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?