5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bu bir dram...

Bursa'da, 14 yıllık çocuk hasretinin ardından dünyaya gelen ikiz kızlarından birinin kalbi edelik olan Gezici ailesi perişan oldu. İkiz kardeşine göre günden güne eriyen Ümmühan'ın tedavisi için ev ve işyerini satarak Gaziantep'ten Bursa'ya gelen baba, çaresizlik içinde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gaziantep'te ikamet eden Cemal ve Zeynep Gezici çifti, 14 yıllık çocuk hasretinin ardından 9 yıl önce ikiz bebeklerine kavuşmanın büyük sevincini yaşadı. Ümmühan ve Eda ismini verdikleri kızlarından Ümmühan'ın kalbinin delik olduğunu öğrenen baba Cemal Gezici, kızını tedavi ettirebilmek için varını yoğunu harcadı.

Tesisat ustalığı yapan baba, önce işyerini ardından da evini satarak kızını tedavi ettirmeye çalıştı. Gaziantep Özel Konukoğulları Hastanesi'nde tedavi gören kızlarını Adana Bağcalı ve Ankara Doktor Sami Ulus Hastanesi'ne götüren baba, maddi imkanlarının tükenmesi üzerine perişan oldu.

Çocuklarını alarak Bursa'ya gelen Gezici çifti, şeftali bahçelerinde yevmiyle çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir işe giren baba, güneş enerji sistemini bağlamaya çalışırken düşerek belini incitti. Hastanede "bel fıtığı" teşhisi konulan baba, işini bırakmak zorunda kaldı. Çaresiz adam, kalbi delik olan kızları için 40 günde bir vurulan 450 milyon liralık iğne ve ilaçlarla, ev kirası ve masraflarını ödeyebilmek için şimdi sokaklarda kalem satıyor.

Tek yumurta ikizi olmasına rağmen kardeşi Ümmühan'ın günden güne eridiğini gören kardeşi Eda ise durumdan çok üzgün. Hasta olan kardeşinden ayrılamayan Eda, okula bile başlamamış. Anne Ümmühan, birbirlerini çok seven kardeşlerin hiç bir zaman ayrılmadıklarını ifade ederek, "Eda'nın durumu iyi. Ama çok sevdiği kardeşi Ümmühan'ın halini gördükçe kahroluyor. Şu ana kadar ondan bir an olsun ayrılmadı. Ümmühan okula gidemediği için Eda'yı da gönderemedik. Allah korusun ona bir şey olursa Eda da, bizler de yıkılırız" dedi.

Yeşil kart için müracaat edeceklerini söyleyen baba Cemal Gezici, "Bunu karşılamaya bile maddi gücüm kalmadı. 14 yıl sonra çocuk sahibi olduk. Ümmühan'ın kalbinin delik olduğunu söylediler. Kendi imkanlarımla onu tedavi ettirmeye çalıştım, ama artık takatim kalmadı. Çaresizim. Devletin bize yardım elini uzatmasını beklemekten başka yapacağımız bir şey kalmadı" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:33:29
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?