3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bu caddede herkes maskeyle geziyor

BU CADDEDE HERKES MASKEYLE GEZİYOR

Bursa'da, Doğanbey kentsel dönüşüm projesi içinde kalan mahalleler toz ve topraktan geçilmezken, vatandaşlar maske takmaya başladı.

Haşimişcan, Kiremitçi, Gazcılar, Doğanbey, Ulu, Reyhan, Tayakadın ve Abdal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm inşaatı sebebiyle mağdur olduklarını belirtiyor. Yolların yağmurda çamurdan, güneşli havalarda ise tozdan geçilmediğini belirten vatandaşlar canından bezmiş durumda. Bilhassa astım hastaları zor durumda kalırken, esnaf ise dükkanlarının önünü süpürürken tozdan etkilenmemek için maske takıyor.

Hafriyat taşıyan kamyonların kasalarının branda ile kapatılmasını isteyen bölge sakinleri, "Trafik polisleri kontrol yaptığında birkaç gün kamyonlar branda kullanıyor. Daha sonra tekrar üstü açık hafriyat taşıyorlar. Yollar yağmurda çamur, güneşte ise tozdan geçilmiyor. Çok zor durumdayız. Yetkililerin tedbir almasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan Gazcılar Taksi Durağı'nın da bulunduğu Doğanbey Caddesi esnafı yaklaşık bir haftadır çamur yığınlarıyla mücadele ediyor. Bir haftadır hiç iş yapamadıklarını belirten esnaf, "Siftahsız dükkan kapatıyoruz. Kazılar sebebiyle oluşan çamur yığınları hem halkı, hem bizi mağdur ediyor" diye dert yandı.

Taksi durağının önünde bulunan ve üzeri kapatılmayan kanalizasyon gideri ise tehlike saçıyor. Birkaç gün önce yaşlı bir kadının çukura düştüğü öğrenildi.

BU CADDEDE HERKES MASKEYLE GEZİYOR
BU CADDEDE HERKES MASKEYLE GEZİYOR
BU CADDEDE HERKES MASKEYLE GEZİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:55:00
Güncelleme :8 Mayıs 2011 Pazar 00:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?