1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bu cinayet de 'töre' kokuyor

Ankara'da bir hafta önce amcasının torunuyla evlendirilen genç kız baba evine dönünce, konuşmak için Bursa'ya gelen dünürleri gelinin annesini sokağa çağırıp tabancayla öldürdü. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Bursa'da oturan Sercan Yıldırım (19), Ankara'da kuaförlük yapan amcasının torunu Göksel Erad (17) ile evlendirildi. 

Genç kız, hayatından mutlu olmadığını düğünden birkaç gün sonra başka bir düğün için Ankara'ya giden annesi Fatma Yıldırım'a söyledi. 2 çocuk annesi Fatma Yıldırım (43), kızını ve takıları alarak Bursa'ya döndü. 

Ancak Ankara'dan olayı konuşmak için Bursa'ya gelen damadın akrabaları, Fatma Yıldırım ile gelini evine döndürmek için buluşmak istedi. 

Eşi vefat eden Fatma Yıldırım, kızını vermeyeceğini ve konuşmak istemediğini söyledi. Damadın amcası olduğu öne sürülen H.E. ve yanındaki bir kişi siyah bir otomobille gelip, gelinin annesini konuşmak için bir kez daha sokağa çağırdı. Sokağa çıkan Fatma Yıldırım, evinin önünde 4 el ateş edilerek ağır yaralandı. 

Göğsüne, karnına ve ellerine kurşun isabet eden Yıldırım, özel otomobille kaldırıldığı Osmangazi Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetti. 

Acı haberi alan Fatma Yıldırım'ın ağabeyi Mithat Yıldırım ve diğer yakınları hastaneyi birbirine kattı. Polis olayları yatıştırmak için biber gazı kullanınca hastanedeki sağlık personeli ve doktorlar da bundan etkilendi. 

Polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı geniş çaplı araştırma başlatırken, olaya karışan siyah renkli Opel otomobilin ve içerisindekilerin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 17:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?