4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bu da apart cami

Bursa'da bir alışveriş merkezinde esnaf tarafından önce teras katta oluşturulan, sonra da bodrum kata taşınan mescidin minaresi, teras kattaki balkonda yer alıyor. İş hanının terasında portatif minareyi görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Gençosman Kavşağı'nda bulunan ve çarşı esnafı tarafından 30 yıl önce kurulan caminin minaresinin teras kattaki bir iş yerinin balkonunda olması dikkat çekiyor. İş merkezi yapılırken mescidin daha önce teras katta yer aldığını belirten Gençosman İş Merkezi yöneticisi İbrahim Güler, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir imamın da mescitte görevli olduğunu ifade etti.

Mevcut mescidin 750 iş yerinin bulunduğu çarşıya yetmediğini belirten Güler, esnafın imece usulüyle mescidi bodrum kata taşıdığını söyledi. Cami yapacak boş bir arsanın olmadığından dolayı iş merkezinin içerisine bir cami oluşturduklarını söyleyen Güler, "Ağırlıklı olarak ayakkabı ve konfeksiyon üzerine faaliyet gösteren iş merkezinde çalışan esnafın bir ibadethaneye ihtiyacı vardı. İlk etapta teras katta yaptığımız mescit yeterli olmadı. Biz de mescidi bodrum kata taşıdık" dedi

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 11:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?