4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bu da ekonomik kriz çetesi

EKONOMİK KRİZ ÇETESİNE BURSA POLİSİNDEN DARBE

Bursa'da ekonomik krizi fırsat bilerek borç verdikleri esnaf ve işadamlarını ölümle tehdit eden 12 kişilik çete çökertildi. Zanlıların borçlarını geri almalarına rağmen imzalattıkları senetleri icraya gönderdikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi dedektifleri faizle para vererek işkence yapan bir çetenin peşine düştü. Yaklaşık 7 ay süren takibin ardından operasyona start veren ekipler 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Mehmet Ö. (48), Hayati T. (37), Emin A. (45) oğlu Engin A. (27), İlhan C. (34), Sadık D. (44), Ali Ç. (41), Orhan Y. (30), Hatem Ü. (45), Ali B.

(41), Şefik Y. (32) ve Gökhan I. (20) gözaltına alındı.

Zanlıların ekonomik kriz sebebiyle durumu kötü olan esnaf ve işadamlarına teminat karşılığı para vererek boş senet imzalattıkları ileri sürüldü. Borcunu ödemeyen şahısları Başaran Mahallesi'ndeki bir eve kapatan zanlıların işkence yaparak, "Seni şişeye oturturuz" diye tehdit ettikleri öğrenildi. Zanlıların borçlarını geri almalarına rağmen imzalattıkları senetleri icraya gönderdikleri ve şahısların elinden ev ile arsalarını zorla aldıkları ileri sürüldü. Zanlıların hepsinin yaralama, hırsızlık gibi

suçlardan kaydı bulunduğu öğrenilirken örgüt lideri Mehmet Ö.'nün odun ve kömür deposu bulunduğu bildirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise 3 adet silah ve çok sayıda senet ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 20 müştekinin ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlılar, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, Kurulan örgüt kapsamında nitelikli yağma, Kişi hürriyetinden yoksun kılmak, işkence, ölümle tehdit ve tefecilik" suçlarından adliyeye sevk edildiler.

EKONOMİK KRİZ ÇETESİNE BURSA POLİSİNDEN DARBE
EKONOMİK KRİZ ÇETESİNE BURSA POLİSİNDEN DARBE
EKONOMİK KRİZ ÇETESİNE BURSA POLİSİNDEN DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 13:23:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 14:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?