4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bu da 'su' çetesi

Bursa'da bir hırsızlık olayını araştıran jandarma, kaçak yapılara su bağlattıkları iddia edilen bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Olayla alakalı gözaltına alınan 3 kişilik şebeke üyesinden ikisinin daha önce çalıştıkları BUSKİ'den yolsuzluk iddiaları üzerine atıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki bir hırsızlık olayını araştıran jandarma ekipleri, N.D.'ye (46) ait bir eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda 31 adet su abone plakası bulunması herkesi şaşırttı. Abone numaraları Çalı beldesinde olan bu plakaların, 500 ila bin 500 TL arasında fiyatlarla merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'ndeki kaçak binalara bağlandığını belirleyen ekipler alarma geçti. 13 kaçak bina sahibinin bu yola başvurduğu ortaya çıktı.

Olayla alakalı gözaltına alınan 5 kişinin evinde yapılan aramalarda dilekçe formu, tapu fotokopisi, ödeme makbuzu, biri kuru sıkıdan bozma iki tabanca, şarjör ve 6 adet fişeğe el koyuldu. Şüphelilerden F.Ö. ve A.H.T.'nin daha önce çalıştıkları BUSKİ'den yolsuzluk iddiaları üzerine atıldığı ortaya çıktı. Diğer şüpheli N.D.'nin ise BUSKİ'ye bağlı çalışan taşeron bir firmada su tesisatçılığı yaptığı belirlendi.

Olayla alakalı yakalanan F.Ö., A.H.T. ve N.D., "resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 12:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?