6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bu da timsah ekmek!

Bursa'da bir fırın işletmecisi, Bursaspor'un şampiyon olmasıyla birlikte vitrine timsaha benzeyen ekmek koydu. Fırıncı esnafa timsah ekmek fikrini veren ise müşterileri oldu.

Bursaspor'un şampiyon olmasıyla birlikte şehrin çeşitli yerlerinde ilginç eserler ortaya koyan Bursa esnafı, farklı bir esere imza attı. Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde Erzurumlu fırıncı, Bursaspor'un şampiyon olmasından sonra işyerinin vitrinini timsaha benzeyen bir ekmekle süsledi.

Timsah ekmeği gören vatandaşlar, kendileri için timsah ekmek siparişi verirken fırın çalışanlarından Dursun Güneş, Bursaspor'un lig birincisi olmasıyla birlikte vatandaşların çeşitli taleplerinin olduğunu, bu sebeple timsah ekmek yaptıklarını söyledi.

Şampiyonluğun beklenen birşey olduğunu söyleyen Güneş, "Anadolu takımlarından birisinin şampiyon olması elbette bizi mutlu etti. Güçlü takımlar karşısında Bursaspor'un birinci olması bizi sevindirdi. Bursaspor, şampiyon olduktan sonra müşterilerimiz bize 'timsaha benzeyen ekmek yapın' dediler. Bizde onların bu taleplerini dikkate aldık ve timsah ekmeğini yaptık. Güzel bir çalışma oldu. Müşterilerimizin daha fazla ilgisini çekti. Ekmek çeşitleri arasına
yeni bir çeşit ekledik. Bu ekmeğin daha büyüğünü yapıp tescillemek istiyoruz. Bu ekmeklerden yapıp Bursaspor yöneticileri ve oyuncularına vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yaptıkları ekmeğin 15 lira maliyetinin olduğunu ifade eden Güneş, bazı müşterilerin timsah ekmek istediğini, emek isteyen bir çalışma olduğu için ekmeği yetiştiremediklerini söyledi. 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 14:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?