3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bu da torun zulmü!

Bursa'da bir genç kızın sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk verdi.

Eve giren sevgili babaannenin direnişiyle karşılaşınca 81 yaşındaki kadını biber gazı ile bayılttı daha sonra babaannenin paralarını ve ziynet eşyalarını çalarak kaçtı. Ancak hırsızı sevgilisine attığı "Berem sizde kaldı" mesajı ele verdi.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi 286 numarada meydana geldi. İddiaya göre iki sevgilisi para bulamadıkları için evlenemeyince, dünya evine girmek için akıllara durgunluk veren bir plan hazırladı. İki genç, evlenmek için 81 yaşındaki Bediye Babalar'ın altın ve parasını çalmak için plan yaptı. Sabah saat 05.30 sıralarında babaannesinin uyuduğunu gören M.K. (26) sevgilisi E.Y.'ye (27) babaannesinin uyduğunu söyledi.

Bunu fırsat bilen M.K. kafasına maske takarak evin balkonundan içeri girmeyi
başardı. Yatak odasındaki altın ve paraları çalmaya çalışırken birden Bediye Babalar'ın uyandığını gören hırsız yaşlı kadının direnişi ile karşılaştı. Paniğe giren hırsız ile yaşlı kadın arasında boğuşma yaşandı. Sevgilisinin babaannesi ile baş edemeyen zanlı yanında getirdiği biber gazını yaşlı kadının gözlerine sıktı.

Ancak bununla yetinmeyen E.Y., eter sıkarak yaşlı kadını bayılttı. Daha sonra M.K. ve E.Y. yaşlı kadının 7 bin 500 lira parası ile 10 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı. Soygunun ardından E.Y. evden ayrılırken, torun M.K. ise hiçbir şey olmamış gibi uyuma numarası yaptı. M.K. daha sonra eve hırsız girdiğini söyleyerek komşularından yardım isterken, bir yandan da polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaşlı kadının el ve yüz kısmında yaşanan boğuşmadan dolayı yaralanma meydana geldiğini gördü. Bunun üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri, eter ve biber gazına maruz kalan yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaptı. Yaşlı kadın daha sonra ambulansla Çekirge Devlet
Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hırsızlık olayından sonra eve gelen Gasp Büro Amirliği ekipleri, ilk başta babaannesi ile beraber kalan genç kızı sorguya aldı. M.K.'nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis ekipleri genç kızı Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Sorgulama sırasında, genç kızın telefonuna, sevgilisi E.Y.'den, "Berem sizde kalmış" mesajı geldi. M.K.'den sevgilisinin adres bilgilerini alan ekipler, E.Y.'nin ev adresini alarak hırsızın evine gitti. Hırsızı, Bediye Bababalar'ın teşhis etmesinin ardından zanlı göz altına alındı.

Emniyete getirilen iki sevgili suçlarını itiraf etti. Zanlılar, evlilik hayalleri kurduklarını, bunun için yaşlı kadını soymaya karar verdiklerini söyledi.

Genç sevgililer, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Babaanne Bediye Babalar'ın torunundan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2011 Perşembe 19:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?