4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bu görüntüye artık son!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer İlçesi'nde altyapı sorunun yaşandığı Altınşehir Mahallesi'nde yaşanan sıkıntının çözümüne yönelik inşaata başladıklarını, yaz ayına kadar da bitirileceği müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile bürokrat ve teknokratlarıyla birlikte Nilüfer İlçesi'ndeki Altınşehir semtinde yapılan altyapı çalışmalarını inceledi. Bursa'nın daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çalışıldığını kaydeden Başkan Altepe, yaptığı açıklamada, "Nilüfer'in müstesna semtlerinden Altınşehir, geçmiş yıllarda olduğu gibi konumu itibariyle devamlı su altında kalıyor, sulak bir bölgede olduğundan devamlı su baskınlarına uğruyor ve bu konuda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Seçim döneminde de o bölgeyle ilgili büyük şikayetler almıştık. Göreve geldikten sonra da hemen çalışmalara başladık" dedi.

Başkan Altepe, 1,5 aydır altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Altınşehir'de yağmursuyu kanalları döşendi, yeni ızgaralar montajlanıyor, üzerleri parke taşlarıyla kapanıyor. Böylece de Altınşehir'de yaklaşık 6 km civarında yağmursuyu kanalı döşenmiş olacak. Şu anda 4,5 km'lik bölümü bitti. Yaz ayı sonuna kadar çalışmaları bitirerek, Altınşehir'i yaşadığı sıkıntıdan kurtaracağız" diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Başkan Altepe, "Vatandaşların bina giderlerinin kotunu bodrum tavanı seviyesine çıkarmaları gerekir. Geri dönüşü engelleyen çelik valflerin çalışamaması, arıza yapması konusunda da sıkıntı yaşanmaması için bina sahiplerinden bu düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Altınşehir'de yapılan şu anki projenin yatırımı 3 milyon YTL civarında. Buna bina sahipleri de katkı koyarsa kendileri de rahat edecekler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?