3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bu kıyafet 45 dakikada giyilebiliyor

BU KIYAFET ANCAK 45 DAKİKADA GİYİLEBİLİYOR

Bursa'da, Japon Parkı ve Çay Evi'nde sergilenen 200 yıllık kimano (sabahlık) 45 dakikada ancak giyilebiliyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde kurulan Japon Parkı ve Çay Evi'nde Tokai Belediyesi tarafından özel olarak sergilenen Japon milli kıyafeti, parkı gezmeye gelen Bursalıların ilgi odağı oldu. 200 yıllık kimano, Nilüfer Belediyesi'nin kardeş şehri Tokai Belediyesi tarafından Japon Parkı'ndaki Tatomi odasında sergileniyor. Japon Parkı'nı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi kıyafet, yine 200 yıllık 3 metre boyundaki kuşağı ve yelpazesiyle dikkat çekiyor.

Japon Parkı yetkilileri, özellikle Bursalıların kimanoya büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "Japon Parkı'nda Tatomi odasında 200 yıllık kimano kıyafeti sergileniyor. Japon Parkı'nı gezmeye gelen vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler, bu kıyafeti giyerek fotoğraf çektiriyor. Tarihi olduğu için geceleri güvenlik açısından bu kıyafeti Japon Parkı'nda tutmuyoruz. Güvenlik görevlileri tarafından bu kıyafet özel bir yerde muhafaza ediliyor" dedi.

Yetkililer, "Bu kıyafetin giyilme süresi 40-45 dakika. Japon Parkı'nda sergilenen kıyafetimiz kadın kıyafetidir. Nilüfer Belediyesi'nin kardeş şehri Tokai Belediyesi tarafından Bursa'da sergilenmek üzere sadece bayan kimano kıyafeti gönderildi. Kimano Japon kültüründe çok önemli bir yere sahip" diye konuştu.

BU KIYAFET ANCAK 45 DAKİKADA GİYİLEBİLİYOR
BU KIYAFET ANCAK 45 DAKİKADA GİYİLEBİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:27:01
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 18:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?