3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bu ne biçim anne!

Bursa'da yıllar önce evlatlık verdiği kızının sevgilisi tarafından öldürüldüğünü gazetelerden öğrenen Emine Yiğiter, kızının cenazesine de mirasına da sahip çıkacağını ifade ederek, "Kızımın başına bunların geleceğini bilsem dinelirdim de onu evlatlık vermezdim" dedi.

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce 26 yaşındaki bankacı Zeynep Silku, sevgilinin evinde ölü olurak bulundu. Olaydan sonra yakalanan genç kızın sevgilisi Y.B.O. kendisini bırakmak istediği için öldürdüğünü belirtti. Şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Otopsiden sonra cenazesine kimsenin sahip çıkmadığı Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıktı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'nun üvey anne ve babasının da 10 yıl önce öldüğü belirlendi. İkinci ailesinden kendisine Mudanya ve Yıldırım'da birer daire kalan Zeynep'in üvey annesinin emekli maaşını çekerek geçimini sağladığı ortaya çıktı.

Otopsinin ardından cenazesini kimsenin almadığı Zeynep Silku'nun öldüğünü gazetelerde çıkan haberlerden öğrenen öz annesi Emine Y., yıllar önce evlatlık verdiği kızının cenazesine de mirasına da sahip çıktı. İlk eşinin kanserden ölmesinin ardından çocuğuna bakacak durumu olmadığı için yakınlarının baskısıyla evlatlık verdiğini ifade eden anne Emine Y., "Kızımın başına bunların geleceğini bilsem dilenirdim de onu evlatlık vermezdim" dedi.
Olayın sonuna kadar takipçisi olacağını ifade eden anne Emine Y., "Onu evlatlık verdikten sonra bir kez ablasıyla birlikte ziyaretime geldi. En son o zaman görmüştüm. Kızıma kıyanan katilin elleri kırılsın. Onun cezalandırılmasını istiyorum. Kızımın mirasına da sahip çıkacağım. Onlar yavrumun hakkıydı. O öldürüldü. Bense onun annesiyim. Gerekirse mirası için dava da açacağım" diye konuştu.

Bu arada, halen cesedi Adli Tıp Kurumu'nda duran Zeynep Silku'nun yarın defnedileceği öğrenildi. Genç kızın öz annesinin akrabaları, amcası Orhan S. ve arkadaşı Aslıhan K. defin işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Genç kızın en samimi arkadaşı olan Aslıhan K.'nın, arkadaşını Emirsultan Mezarlığı'ndaki üvey annesi ve babasının mezarı yanına defnedileceği ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?