2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Bu otomobilden sağlam çıktı

Bursa'da, polisin "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü, kaçarken yol kenarında duran akaryakıt tankerine çarptı.

Hurdaya dönen otomobilde hava yastıkları sayesinde burnu kanamadan kurtulan 230 promil alkollü sürücü, olayın şokuyla şoför kabininde sigara yakmaya çalıştı.


Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Ankara Caddesi Arabayatağı mevkiinde meydana gelen kazada, aşırı alkollü halde direksiyon başına geçen 16 GK 337 plakalı aracın şoförü Sevat Y. (22), polisin alkol kontrolü yaptığını görünce, "Dur" ihtarına uymayarak yoluna devam etmek istedi. Yol ortasındaki plastik dubalara çarpıp direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü, 100 metre ileride kontrol için durdurulan 16 HP 544 plakalı akaryakıt yüklü tankere çarptı. Otomobil hurdaya dönerken, sıkıştığı zannedilen sürücüye ekipler müdahale etmek istedi. Ancak otomobilin kapılarını kilitleyen alkollü sürücü bir süre otomobilden inmek istemedi. Israrlar üzerine Sevat Y. şaşkın bakışlar arasında otomobilinden indi.


Araçtaki çok sayıda bira şişesi dikkat çekerken, Sevat Y. polislere arkadaşını sorunca, otomobilde kaza anında bir başka şahsın da olduğu ortaya çıktı. Kazadan sonra araçtan inip, yol kenarında meraklı bir vatandaş gibi olayları izleyen arkadaşı da bulundu. 230 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü Sevat Y. ve ismi öğrenilemeyen arkadaşına olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Polis kazayla alakalı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 22:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?