3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bu sese kulak verin!

BURSA'DA HAYAT KURTARAN UYARI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında kentin kötü simgesi haline gelen lodoslu havalarda yaşanan can kayıplarının artık yaşanmaması amacıyla vatandaşları açık hava reklamları ve broşürlerle bilinçlendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın ve Bursalıların sağlıklı yaşamaları amacıyla sürdürdüğü yatırımların yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kentte her yıl onlarca kişinin ölümüne neden olan lodoslu havalarda üzücü olayların yaşanmaması için afiş ve broşürlerle kamuoyunu bilgilendiriyor. Önemsenmediği takdirde, lodosun can kaybına varan ciddi zararlara neden olacağına dikkat çeken tasarımlarda lodoslu havalarda sobalarla bacalı kombilerin yakılmaması ve karbon monoksit dedektör kullanılarak zehirlenmelerin önüne geçilmesi konuları vurgulandı.

 

"TEDBİRLİ OLALIM"

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üzücü olayların yaşanmaması için Bursalıların lodoslu havalarda sobalarını ve bacalı kombilerini yakmamaları gerektiğini belirterek, "Yerel yönetimler olarak Bursa'mızın havasının daha temiz ve yaşanabilirlik standartlarının üzerine taşınması noktasında çevre sağlığı için gereken tüm uygulamaları hayata geçirerek önlemler alıyoruz. Amacımız, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini cömertçe bizlere sunan Bursa'nın değerlerini ve özellikle yeşil kimliğini korumak ve sağlıklı bir kent olarak geleceğe taşıyıp başka şehirlere de örnek olmaktır. Hemşehrilerimizin gereken hassasiyeti göstereceğine ve tedbirlerini inanıyorum" diye konuştu.

BURSA'DA HAYAT KURTARAN UYARI
BURSA'DA HAYAT KURTARAN UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 14:22:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 15:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?