3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Büfecilerin BUKART tepkisi

Bursa'da büfeciler, BUKART dolumundan elde edilen komisyon bedelinin indirilmek istenmesine tepki gösterdi. Büfeciler komisyon bedelinin aşağı çekilmesi halinde BUKART dolum merkezlerini kapatacaklarını söyledi.

Bursa'nın en işlek yerlerinden olan Heykel'deki büfeciler, BUKART dolumları için kendilerine verilen komisyon miktarının aşağı düşürüleceğini duyunca çileden çıktı. Daha evvel yüzde 5 olan komisyon bedelinin bir süre önce yüzde 1.2'ye düşürüldüğü, şimdiyse binde 5'e çekileceği iddia ediliyor. 3 ortakla birlikte Heykel'de büfe işleten İrfan Kalay, büfe için verdikleri kira bedelinin zaten yüksek olduğunu, bunun yanında BUKART dolumu için kendilerine verilen komsiyon bedelinin düşürülmesiyle bu kirayı ödemekte güçlük çekeceklerini söyledi.

Aylık 3 bin 500 TL kira ödediklerini söyleyen Kalay, "Bin TL BUKART doldurduğumuzda 12 lira bize kar kalıyor. BUKART'ların dolumu için bize yüzde 1.2 oranında komisyon veriliyor. Ancak burada iyi anlaşılması gereken mühim bir husus var. Bize verilen BUKART dolum makinelerinde kontör yok. Biz peşin kontör alıp satıyoruz. Aslında bu makineleri kumbara gibi düşünmek lazım. Bazı büfeciler komisyon bedelini düşük buldukları için BUKART dolumu yapmıyor ya da paraları olmadığı için makineyi dolduramıyorlar. Vatandaşlar dolum yapmak için Heykel'e gelmek zorunda kalıyor" dedi.

"DOLUM YAPAMAYAN VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR"
Komisyon bedelinin binde 5'e düşürüleceği haberini alan büfeci Kalay ve ortakları, bu kararın alınması halinde BUKART dolum işini bırakacaklarını söyledi. Bazı büfecilerin dolum yapmadığını ifade eden Kalay, "Büfeciler dolum yapmıyor çünkü makinelerede para yok. Para olmadığı için vatandaşlar kartlarını dolduramıyor ve otobüse binemiyor. Bindiği zaman da otobüsteki yolculardan kart istemek zorunda kalıyor. Hatta bazı otobüs şoförleri BUKART'ında para olmayan yolcuları otobüse bile bindirmiyor.

Karımız zaten düşük. Biz mağdur olduğumuz zaman vatandaş da ister istemez mağdur olacak. Çünkü insanlar her gittiği büfede BUKART'ını doldurmak istiyor. Eğer bize verilen komsiyon bedeli düşerse bütün dolum merkezlerini kapatmayı düşünüyoruz" dedi.
Bankaların öğleden sonra BUKART makinelerine dolum yapmadığını belirten Kalay, yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 11:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?