3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BUGİAD 17. yılını kutladı

BUGİAD 17. YILINI KUTLADI

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), 17. yıldönümünü yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile pasta keserek kutladı.

BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar, 16 yıl önce 11 müteşebbis tarafından dikilen fidanın bugün birçok organizasyon gerçekleştiren 400 üyeli dev bir çınara dönüştüğüne dikkat çekerek, "Bursa'nın en geniş tabanlı işadamı derneği olarak gösteriliyoruz. İnegöl'deki şubemize ilaveten ilçelerde de yeni şubeler açacağız. TUSKON ile 4 yıldan bu tarafa uluslararası birçok organizasyon ile üyelerimizi ihracat ile tanıştırmayı, dış pazar paylarını artırmayı başardık. Üyelerimiz arasında düzenli toplanan komite ve komisyonlarımız sayesinde karşılıklı sektörel konulara dair durum değerlendirmeleri yapıyoruz. Böylece daha güçlü firma yapılarına ulaşma konusunda fikir alış verişleri gerçekleşiyor. Ayrıca ekonomik krizden çıkış arayan firmalara yol haritası oluşturup, KOBİ kliniği projesi ile BUGİAD üyelerinin finans yapılarını, idari yapılanmalarını, verimliliklerini güçlendiriyoruz. Krizde firmalara çözüm reçeteleri sunarken, enerji, personel verimliliği ve kalitesi gibi büyük kayıp yaşanan bölümlerdeki hataları teşhis edip üyemizin önüne seriyoruz. TUBİTAK, KOSGEB gibi devlet kuruluşlarının sağladıkları, Ar-Ge ve tanıtım desteklerinden yararlanma fırsatlarını da anlatıyoruz. Gençlerin ve kadınların müteşebbis ruhlarını öne çıkartmak için iki yeni komisyon oluşturduk" dedi.

İş dünyasında yankı uyandıracak 3 yeni projeyi de bayram sonrasında hayata geçireceklerini anlatan Hayati Canlılar, "İş Adamları Akademisi ile yeniliklere açık, vizyoner işadamları oluşturma fikrinden yola çıkıyoruz. Firmalarımızda oluşan yönetim körlüklerini, her türlü finans tablolarını okuma imkanlarını 5 ay sürece bu akedemik program sayesinde geliştireceğiz. Önümüzdeki günlerde uygulamaya girecek Avrupa Birliği müktesebatından olan Basel 2 standartlarını yakalamaları konusunda üyelerimiz önemli bir bilgi birikimine sahip olacak. 4 Aralıkta bu program başlarken, hitabet kursu ve dil okulu çalışmalarımız ile de sahada üyelerimizin daha aktif ve güçlü olmaları için öğretici olacağız" diye konuştu.

"DOĞALGAZ ZAMMI SANAYİCİYİ SIKINTIYA SOKAR"

Canlılar, hükümetin gündeminde olan doğalgaz ve elektrik zamları hususundaki soruya, "Enerji ve doğalgaz Türkiye'nin en sıkıntılı olduğu bir konudur. Türk sanayicisinin rekabet imkanını azaltıyor. Yüzde 20-50 zam yapılırsa sıkıntı meydana gelir. Krizden çıkış için ümitlendiğimiz, 2010'un ikinci altıncı ayında eskiye dönüş başlar dediğimiz bir geçiş ortamında, zamların makul seviyede tutulmasını tavsiye ediyoruz. İhracatımız yükselişe geçti. 2010'da krizin hemen biteceğini beklemiyoruz. Ancak ikinci yarısında son 1.5-2 yılda yaşanan kötü gidişin izlerinin silineceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Geçen hafta yapılan olağan kurulda yönetime seçilen Hayati Canlılar, Ali Fuat Er, Ali Durmuşlar, Ali Uçak, Muzaffer Koyuncu, Mesut Yaran, Dilek Ataygeldi, Ayhan Yılmaz, Mehmet Benli, Bilal Koç, Erdinç Şentürk 17. yıl pastasını hep birlikte kesti.

BUGİAD 17. YILINI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:00:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 23:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?