4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bugünkü deprem 1855'i hatırlattı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Engin Er, Uluabat Fayı üzerinde oluşan depremin küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, şehrin yüz binlik planlamalarında jeolojik tanımlamanın yapılmadığını söyledi.

Bursa'da meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem korkuya sebep oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından depremin saat 14.10'da sıralarında meydana geldiği, merkez üssünün ise Nilüfer ilçesine bağlı Çalı beldesi olduğunu açıklandı. Deprem Bursa ve ilçelerinde de hissedilirken, can ve mal kaybı olmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Engin Er, "Yıllardır biz böyle deprem hareketlerinin Bursa'da yaşanabileceğini söylüyoruz. Bu deprem Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolu üzerinde bulunan Uluabat Fayı'nda oldu. Bu deprem küçümsenmemeli. Bu fay hattı üzerinde 1855 yılında meydana gelen deprem, taş taş üzerinde bırakmamış. Bu fayda zaman zaman 3,5 - 4 şiddetinde hareketlenmeler yaşanıyor. 6'nın üzerinde olursa Bursa'da etkisi çok daha ağır olur. Bursa'da yapılaşma çok kötü durumda. Bursa'nın 1/100000'lik planlamalarında jeolojik tanımlama yok. Çok aktif bir fay değil ama her deprem stresi başka yere taşır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 21:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?