1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

BuKart'ta vize işlemleri başladı

Bursa'da tüm toplu ulaşıma araçlarında avantajlı ve konforlu yolculuk imkanı sağlayan BuKart kullanan öğrenci, öğretmen, yaşlı, engelli, emniyet mensubu, zabıta ve postacıların kişiselleştirilmiş kartlarının 2007 yılı vize işlemleri BursaRay Şehreküstü İstasyonu'nda başladı.
 
Burulaş Genel Müdür Ali Kaya, kişiselleştirilmiş BuKart sahiplerinin aynı haktan 2007 yılında da yararlanabilmeleri için kartlarına vize işlemlerini yılsonuna kadar yaptırmaları gerektiğini söyledi. Vize işlemelerinin hafta içi ve cumartesi günleri mesai saatleri içinde BursaRay Şehreküstü İstasyonu'nun doğu girişinden yapıldığını belirten Kaya, "Vize işlemlerinin işleyişinde her yıl birçok sıkıntılarla karşılaştığımız gibi vatandaşımıza da kaliteli ve hızlı bir hizmet veremiyorduk. Geçen yıl ilk defa başvuruda bulunan vatandaşımız kartını 1-2 ayda alabiliyordu. Sıramatik olmadığı için kuyruk kavgaları ve saatlerce vakit israfı yaşanıyordu. Arızalı kartların yenilenme işlemleri 2-3 hafta sürüyordu. Ayrıca işlemlerde insan hataları yaşanıyordu. Kişiselleştirme bürosunun teknolojisini geliştirdik. Bütün bu sıkıntıları Türkiye'de ilk defa Bursa'da uygulanan yapay zeka sistemi ile giderdik " dedi.
 
Öğrenciler için 10 YTL, diğer kart sahipleri için 15 YTL'ye yapılan kişiselleştirilmiş BuKart sahiplerini vize işlemler için şu evraklar gerekiyor:
Öğrenci: Yeni dönem öğrenci belgesi,
 
Öğretmen: Son aya ait maaş bordrosu veya görev yeri belgesi ya da M.E.B. personel kimlik kartı,
 
Yaşlı: Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
 
65 Yaş Üstü(2022 sayılı kanuna göre): Banka Maaş Defter Fotokopisi,

Engelli: Rapor ya da engelli kart fotokopileri,
 
Emniyet - zabıta - posta görevlileri: görev yeri belgesi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 15:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?