3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bülent Korkmaz devam dedi

Bursaspor yönetiminde devam eden kriz nedeniyle, istifa edip etmeme konusundaki kararını İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından açıklayacağını söyleyen teknik direktör Bülent Korkmaz, Bursaspor ile devam edeceğini açıkladı.


Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, son günlerde yaşanan olayların Yeşil-beyazlı camiayı oldukça üzdüğünü ve sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Yönetimin kongre kararı alması ve bu sürecin 30 gün kadar sürecek olmasından dolayı daha başka problemlerin yaşanacağı düşüncesindeyim.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından sonra kararımı vereceğimi söylemiştim. Ama takımın başında sahaya çıktığımda orada bulunan taraftarlarımızın lehime yaptıkları tezahüratlar, özellikle görevi bırakmamı istememeleri, heyecanımı ve gücümü daha da arttırdı.

Dün akşam yapılan Divan Kurulu iftar yemeğinde, Bursa'nın ileri gelen bürokratları, siyasileri, işadamları ve değerli delegelerin şahsıma gösterdikleri ilgiyi karşılıksız bırakmamam lazımdı. Oyuncularımla bugün yaptığım toplantı sonucunda aldığım pozitif elektrik, eski günlerimize döneceğimizin sinyallerini verdi. Önümüzde çok kritik günler ve maçlar var. Bunların bilincindeyiz.


Önümüzdeki ilk maç Fenerbahçe, daha sonra kupada Boluspor ile karşılacağız. Kupa maçlarında kazanılan her maç maddi kaynak sağlıyor. Ancak öncesinde çok önemli bir Fenerbahçe maçımız var. Herkes bu maça konsantre olacak, yaşayacak ve hissedecek. Bu nedenle siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızdan geçmişte yaşanan sıkıntıları tekrar dile getirmemenizi ve önümüzdeki maçlara konsantre olabilmemiz için katkılarınızı bekliyorum. Taraftarımızın da sonuçlar ne olursa olsun her zaman takımına eskisinden daha fazla destek olmalarını istiyorum. Geldiğim günden bu yana Bursa'nın birlik ve beraberlikle başarıya gideceğini söyledim.

Bu zor günlerde Bursa'yı sıkıntıya sokacak birisi değilim. İstifa dilekçemi sunmadığım veya beni görevden almadıkları sürece ben Bursaspor'un teknik direktörüyüm. Ne zaman görevimden istifa edersem o zaman Bursa'yı bırakmış olacağım. Özellikle söylemek istediğim birşey varsada o da şudur; beni Bursa halkına sevdiren herkese çok teşekkür ediyorum ve onların sevgisine layık olmaya çalışıyorum ve çalışağım da" dedi.


Bir basın mensubunun, "Bu kararda sizi en çok etkileyen unsur nedir?" sorusuna Korkmaz, "Taraftarların desteği, dün akşamki divan yemeğinde ortamı gördüm, hissettim. Bursaspor'un çok büyük bir camia olduğuna birkez daha gördüm. Her zaman birlik beraberlikten bahseden ben, yemekte bu birlik beraberliği gördüm. Bu beni son derece mutlu etti. Takımla yaptığım toplantıda gördüğüm pozitif enerji beni daha da etkiledi. Ondan dolayı burada başarılı olacağımıza daha çok inandım. Ama önümüzde kritik günler bizi bekliyor. Burada sizlerden de destek bekliyorum" şeklinde cevap verdi.


Mbesuma ile ilgili olarak ise Korkmaz, "Milli takıma gitti ve hala gelmedi. Ben hiçbir oyuncumun bekçisi değilim. Belli bir program vardır, uymak lazım. Bekliyoruz. Ben yönetime 'isterseniz sözleşmesini feshedebilirsiniz' dedim. Artık gerisi Mbesuma'ya kalmış. Benim sorunum değil" diye konuştu.


Öte yandan Bursaspor, kendi sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı. Mehmet Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle katılmadığı antremanda Yeşil-beyazlı futbolcular düz koşu yaptı. Bursaspor yarın sabah saatlerinde yapacağı antreman ile hazırlıklarını sürdürecek.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 20:49:57
Güncelleme :18 Eylül 2007 Salı 20:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?