5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Bulgar vatandaşları sandığa gidiyor

Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Rusko Georgıev, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal’ı ziyaret etti.

25 Haziran’da Bulgaristan’da yapılacak seçimler öncesinde destek isteyen Başkonsolos Georgıev, Bursa’da 3 ayrı yerde seçim kurulu oluşturulacağını belirtti.

Daha önceki seçimlerde tek yer belirlendiği için Bursa da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanırken zor durumda kaldığını söyleyen Georgıev, hedeflerinin bu seçimlerde daha rahat oy kullanılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Bursa’da 400 bin Bulgaristan vatandaşının yaşadığını hatırlatan Georgıev, "Geçen seçimlerde Bursa’da 15 - 16 bin Bulgaristan vatandaşı oy kullandı. Maksadımız bu yıl bu rakamı 70 bin’e çıkarmak" dedi.

Bursa’nın, Bulgaristan’ın Filibe ve Plevne şehirleriyle kardeş şehir olduğunu ifade eden Uysal da, Başkan Şahin’in bu yıl kardeş şehir Filibe’yi ziyaret edeceğini kaydetti.

Uysal, haziran ayında yapılacak seçimler için Bursa’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 17:30:15
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?