3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bulgaristan Fahri Konsolostan Başkan Şahin'e ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bulgaristan Fahri Konsolosu ve DSP eski milletvekili Hayati Korkmaz'ı ziyaret etti.

Korkmaz, fahri konsolosluktaki ziyaretinde, Başkan Şahin’in yatırımlarından övgüyle söz etti. Özellikle ulaşım konusunda Bursa’da güzel çalışmaların olduğunu ifade eden Korkmaz, “Şehir içinde birçok bölgenin trafiğinde önemli rahatlamalar var. Şehir merkezinden Nilüfer Bölgesi’ne gitmek artık çok kolay ve kısa zaman alıyor. Yakında açılacak olan Otosansit Kavşağı ile şehrin doğusundaki trafik de rahatlayacak. Ayrıca yapılan inşaatı devam eden Botanik Köprüleri’nin açılmasıyla yakın çevre yolundan Bursalılar daha sağlıklı yararlanabilecek” diye konuştu.

Şehir içinde kesintisiz ulaşım kapsamında çalışmaları sürdürülen Trafik Otomasyonu’nun da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, Avrupa’da yıllardır uygulanan sistemin Bursa’da daha fazla geciktirilmeden kullanılmasının şart olduğunu belirtti. Korkmaz, Başkan Şahin’in, Bursa’ya kazandırdığı en büyük hizmetlerinden birinin de hızlı feribot olduğunu, İstanbul’a hızlı ve konforlu ulaşım sayesinde Bursa’nın artık havaalanına dahi ihtiyacı kalmadığını söyledi.

Balkan göçmenlerine yönelik yapılan çalışmalardan da söz eden Fahri Konsolos Korkmaz, Bursa’da 500 binden fazla soydaş yaşadığına dikkati çekti. Bulgaristan göçmenlerinin vize takip işlemlerinin fahri konsolosluk aracılığı ile yapıldığını belirten Korkmaz, ancak fiziki şartların yeterli olmadığını belirtti. Bunun için Hürriyet Mahallesi Adalet Meydanı’na, Bulgaristan Konsolosluk Hizmet Birimi kuracaklarını anlatan Korkmaz, “Bu birimi İstanbul’daki Başkonsolosluğun verdiği hizmetlerini tamamını verebilecek. Resmi memurlar tarafından doğrudan Sofya’ya bağlı olacak birim Bursa’nın yanı sıra Balıkesir, Yalova ve Bilecik’teki soydaşlara da hizmet sunacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, Bursa’nın bir kültür mozaiği olduğunu belirterek, “Bu mozaikte en büyük paya sahip kesim soydaş vatandaşlarımız. Bursa, bugün bir sanayi şehri ise bu en çok soydaş vatandaşlarımızın çalışkanlığı ile olmuştur” dedi. Korkmaz’ın görevindeki başarısını taktirle izlediğini ifade eden Şahin, konuşmasında Bursalılara verilen sözlerin yüzde 70’ni 3 yılda gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi. Bursa’nın Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olduğunu ancak bunu yalnızca nüfusuyla değil ticari hayatı, sporu, kentsel dönüşümleri ve çevre projeleriyle de ortaya koyması gerektiğine dikkati çeken Başkan Şahin, “Ulaşım yatırımlarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Trafik Otomasyonu Projesi’ni de hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 20 aylık zamanda Bursa’yı içinde yaşamaktan gerçekten mutluluk duyulacak bir kent haline getireceğiz. Bursa’nın bugünü dünden yarını bugünden daha güzel olacak” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 11:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?