4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bunalıma girdi, çatıya çıktı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ekonomik sebepler yüzünden bunalıma giren bir kişi çatıya çıkarak intihar etmek istedi.

Bin 200 TL borcu bulunan ve eşi işten çıkarılan Ayhan Karaca (41) bunalıma girdi. Karaca, Nuri Doğrul Caddesi üzerinde bulunan FEM Dershanesi'nin çatısına çıkarak, "Belediye başkanı buraya gelsin, yoksa atlarım" diye bağırmaya başladı. Bir çocuk babası Karaca'yı çatıda görenler durumu polise ve itfaiyeye bildirdi.

Polisler, itfaiye merdiveniyle çatı katına çıkarak Karaca ile konuşmaya çalıştı. Bu arada Karaca'nın atlama ihtimaline karşı zemine hava yastığı açıldı. Karaca'nın intihar etmek için çatıya çıktığını duyan dayısı ile baldızı olay yerine gelip, kendisini ikna etmeye çalıştı.

Çatıya çıkan Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Amirliğinde görevli polis memuru Ömer Gürhan, "Sana ve eşine iş bulacağız. Kredi kart borçlarını ödeyeceğiz. Çocuğunu babasız bırakma" gibi sözlerle ikna etmeye çalıştı. Kalabalık vatandaşlarla birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da merak ve endişe ile izlediği ikna çalışmaları uzun sürmedi.

İnegöl'e bağlı Kurşunlu beldesinde ikamet ettikleri öğrenilen Ayhan Karaca çatıdan indirildikten sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Eşinin intihara teşebbüs ettiğini duyan ve hemen karakola giden 26 yaşındaki Ulviye Karaca sinir krizi geçirdi. Ulviye Karaca yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:21:58
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 14:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?