3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Bunlar değildi' lafı tahliye getirdi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir pansiyonda küçük yaştaki kızla cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla tutuklanan 8 kişi, 14 yaşındaki mağdurenin "Bunlar değildi" şeklindeki ifadesi üzerine ilk duruşmada tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel istismar" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar E.Ç. (54), D.A. (19), T.Ç. (55) ve oğlu S.Ç. (24), N.E. (46), Ö.Ş. (32), E.B. (41) ve pansiyon işletmecisi N.A. (70), ilk kez hakim karşısına çıktı. Mağdure H.A.'nın (14) üvey babası Y.E.'yi tanıdığını belirten tutuklu sanıklardan E.Ç., "Y.E. bana evlerinin istimlak edildiğini ve kalacak yer aradıklarını söyledi. Hatta kendisine ulaşamadığım takdirde mutlaka kızına haber vermemi istedi. Ben de kızını
aradım, pansiyona geldi. Onu oraya bıraktım ve ayrıldım. Orada fuhuş yapıp yapmadığını bilmiyorum" dedi.

H.A.'nın ailesini tanıdığını ve bu yüzden ona pansiyonunda bir oda verdiğini söyleyen işletmeci N.A. ise, "Ona acıyıp pansiyona almıştım. Pansiyonda kalırken H.A.'nın uygunsuz halini görünce de kovdum. Benim olayla hiçbir ilgim yok. Marketçinin dışındaki sanıkları da tanımıyorum" diye konuştu.

35 yıllık evli olduğunu söyleyen zeytin tüccarı T.Ç. de, oğlu ile birlikte yargılandığı davada, kızı ilk defa duruşmada gördüğünü ifade ederek, "Telefonumu oğlum ve işçiler kullanıyordu. Bunca yıllık evliyim, bir kez bile harama uçkur çözmedim. İftira atıldı. Mağdur oldum" dedi.

Diğer sanıklar da kızı ilk kez duruşmada gördüklerini söylerken, mağdure H.A. duruşma salonu boşaltıldıktan sonra ifade verdi. Küçük kızın ifadesinde sanıkları tanımadığını belirterek, "Ben başka erkeklerle ilişkiye girdim. Bunlar değildi. O yüzden onlardan şikayetçi değilim" dediği öğrenildi.
Mahkeme 3 aydır tutuklu olan 8 sanığın da tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı sanıklar ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 14:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?