6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

BURBAK örnek şirket oldu

BURBAK TASFİYE SÜRECİNDEN ÇIKARILARAK ÖRNEK ŞİRKET HALİNE GETİRİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan Bursa Bakım Onarım – Ulaşım – Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (BURBAK) Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala’nın divan başkanlığında yapıldı. Genel Kurulda konuşan Pala, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında tasfiye süreçlerinden geçen şirketin, bugün örnek şirketler arasında yer aldığını söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık binasındaki Genel Kurula, BURBAK hissedarları ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin yöneticileri katıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin farklı yönetim anlayışı sayesinde tasfiye süreçlerinden geçen BURBAK’ın bugün örnek bir şirket haline geldiğini belirtti. BURBAK’ın kendi iş alanını kendisinin kurduğunu dile getiren Pala, bu sayede 10’larca kişinin geçimini temin ettiği bir şirket halini aldığını kaydetti. Uygulamaya geçirilen cadde otoparkları sistemiyle BURBAK’ın önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydeden Pala, “Uluyol, Gazcılar, Haşim İşcan gibi trafiğin en sıkıntılı olduğu noktalar, BURBAK sayesinde şimdi sorunsuz bir hal aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İSPARK’ı neredeyse yakalamış olan BURBAK’ın önümüzdeki süreçte daha başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin farklı yönetim anlayışıyla bir yılı geride bıraktığını ve ‘marka kent’ hedefi doğrultusunda önemli çalışmaların hayata geçirildiğini dile getiren Pala, geride kalan bir yılda yapılanların çeşitli toplantılarla anlatılacağını ve halka hesap verileceğini söyledi. Hesap verme anlayışından vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Pala, belediye şirketlerinin genel kurullarına bütün meclis üyelerinin davet edildiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, BURBAK’ın 2009 faaliyet raporu ile gelir gider tabloları da ibra edildi. Yeni yönetimin belirlendiği toplantıda, İsmail Hakkı Kavurmacı, Fehmi Öktem, Nazif Aydın, İbrahim Arslan, Gökay Bilir, Mustafa Çaltılı ve Necmi Akosman yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Nihat Çubukçu, Şükrü Dursun ve Mehmet Fatih Çolak da yeni dönemde BURBAK’ın Denetim Kurulu üyeliğine getirildi.

BURBAK TASFİYE SÜRECİNDEN ÇIKARILARAK ÖRNEK ŞİRKET HALİNE GETİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:06:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?